Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Συνωστισμός» στα αμερικανικά δικαστήρια – Άλμα στις αιτήσεις πτώχευσης

«Συνωστισμός» στα αμερικανικά δικαστήρια – Άλμα στις αιτήσεις πτώχευσης
Συνολικά, κατατέθηκαν 48 μεγάλες αιτήσεις πτώχευσης - αυτές που σχετίζονται με υποχρεώσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων - φέτος μέχρι τις 20 Μαρτίου
Ο καταιγισμός χρεοκοπημένων περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών εξανεμίζει το κυκλοφορούν απόθεμα προβληματικού χρέους, το οποίο διευρύνθηκε κατά περίπου 65,9 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς στα αμερικανικά δικαστήρια αφερεγγυότητας κατατέθηκαν έξι νέες, μεγάλες αιτήσεις πτώχευσης, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Ο σωρός των εταιρικών ομολόγων και δανείων στην αμερικανική ήπειρο που διαπραγματεύονται σε προβληματικά επίπεδα αυξήθηκε στα 295,4 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε την Παρασκευή, σημειώνοντας αύξηση 28,7% από 229,5 δισ. δολάρια μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι αιτήσεις πτώχευσης της περασμένης εβδομάδας περιλαμβάνουν τις αιτήσεις του κεφαλαίου 11 του αθλητικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Diamond Sports Group καθώς και της SVB Financial Group, της πρώην μητρικής εταιρείας της Silicon Valley Bank.
Συνολικά, υπήρξαν 48 μεγάλες αιτήσεις πτώχευσης - αυτές που σχετίζονται με υποχρεώσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων - φέτος μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2009, όπου μέχρι τις 20 Μαρτίου είχαν κατατεθεί 88 μεγάλες υποθέσεις, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης