Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muller (ΕΚΤ): Θα έρθουν επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιξης είναι πίσω μας

Muller (ΕΚΤ): Θα έρθουν επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιξης είναι πίσω μας
Ο Εσθονός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ δήλωσε πως ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το κόστος δανεισμού
Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων βλέπει ο Εσθονός κεντρικός τραπεζίτης, Madis Muller, αν και -όπως επισημαίνει- το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιξης είναι πίσω μας.
«Κοιτάζοντας πόσο γρήγορα και απότομα έγιναν οι αυξήσεις των επιτοκίων το τελευταίο έτος, τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτό είναι πίσω μας. Τώρα είναι η ώρα της προσαρμογής και της αντιμετώπισης» δήλωσε ο Muller μιλώντας στο Raadio 2. «Πρέπει να θέσουμε τον πληθωρισμό υπό έλεγχο, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι η ραχοκοκαλιά του πληθωρισμού έχει σπάσει» συμπλήρωσε.
O Muller, ο οποίος είναι και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, μίλησε μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά μισή μονάδα, αν και -δεδομένης της αναταραχής στην αγορά- απέφυγε να δώσει κάποιο στοιχείο για το τι θα ακολουθήσει. Οι αξιωματούχοι γίνονται πλέον όλο και πιο σίγουροι ότι το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης έχει αντέξει τις χρηματοπιστωτικές αναταράξεις, γεγονός που τους επιτρέπει να προβλέψουν την επανάληψη των αυξήσεων των επιτοκίων εν ευθέτω χρόνο, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.
Πάντως, ο Muller δήλωσε πως ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το υψηλότερο κόστος δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης