Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερμό επεισόδιο - Οι Κινέζοι εκδίωξαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Milius - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Θερμό επεισόδιο - Οι Κινέζοι εκδίωξαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Milius - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ
Το Πεκίνο υποστήριξε ότι το αμερικανικό πλοίο είχε εισέλθει παράνομα στα ύδατα της Νότιας Θάλασσας της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Στην απώθηση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Milius που είχε εισέλθει παράνομα στα ύδατα της Νότιας Θάλασσας της Κίνας προχώρησε ο κινεζικός στρατός.
Σε ανακοίνωση του κινεζικού στρατού αναφέρεται πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους εισέβαλε στα χωρικά ύδατα της Κίνας, υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην θαλάσσια αυτή περιοχή.
«Οι δυνάμεις στο πεδίο θα διατηρήσουν την υψηλή κατάσταση συναγερμού και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας υποστήριξε ο Tian Junli, εκπρόσωπος της Διοίκησης των νότιων δυνάμεων της Κίνας.

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απέρριψε τις αιτιάσεις του κινεζικού στρατού, αναφέροντας πως το αντιτορπιλικό διεξάγει «επιχειρήσεις ρουτίνας» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ότι ουδέποτε απωθήθηκε.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πετούν, να πλέουν και να επιχειρούν οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο» υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του 7ου Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Το τελευταίο διάστημα η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στην περιοχή έχει αυξηθεί σημαντικά.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως οι ΗΠΑ ενισχύουν τις συμμαχίες τους στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουν την δυναμική της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και στα στενά της Ταϊβάν, τη στιγμή που το Πεκίνο επιδιώκει να προωθήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης