Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: ΗΠΑ και Δύση το αποφάσισαν - Στα πρόθυρα πυρηνικού Αρμαγεδδώνα η ανθρωπότητα

Ρωσία: ΗΠΑ και Δύση το αποφάσισαν - Στα πρόθυρα πυρηνικού Αρμαγεδδώνα η ανθρωπότητα
Υπάρχει μια συνεχής ροή φονικών όπλων προς την Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξόντωση αμάχων λέει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Για τις δραματικές εξελίξεις που έρχονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ιδιαίτερα ύστερα από την απόφαση της Μ. Βρετανίας να στείλει οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο στον ουκρανικό στρατό, προειδοποιεί η Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως ΗΠΑ και Δύση αποφάσισαν να φέρουν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα πυρηνικού Αρμαγεδδώνα.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Αμερικάνων και Βρετανών υπουργών και αξιωματούχων πως οι οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ένας τύπικος τύπος όπλων που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες και που δεν συνεπάγεται κανένα κίνδυνο και καμία πυρηνική κλιμάκωση, ο Anatoly Antonov, πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ήταν καταιγιστικός.

Ανοησίες

«Το να σχολιάσεις αυτές τις ανόητες δηλώσεις είναι πραγματικά δύσκολο.
Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι έχουν φτάσει σε νέο χαμηλό όσον αφορά τις ανεύθυνες δηλώσεις τους.
Υπάρχει μια συνεχής ροή φονικών όπλων προς την Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξόντωση αμάχων, κατοικημένων περιοχών, σχολείων, νοσοκομείων, νηπιαγωγείων» είπε ο Antonov.

Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας

«Φαίνεται ότι η φωτισμένη Δύση, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, αποφάσισε αμετάκλητα να φέρει την ανθρωπότητα σε μια επικίνδυνη γραμμή, πέρα από την οποία ένας πυρηνικός Αρμαγεδδώνας διαφαίνεται όλο και πιο ευδιάκριτα» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, η Μ. Βρετανία ανακοίνωσε πως θα στείλει στην Ουκρανία πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, καθώς αυτά έχουν ενισχυμένη αποτελεσματικότητα κατά τεθωρακισμένων οχημάτων.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει κατάλληλα στο γεγονός ότι «η συλλογική Δύση αρχίζει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικό στοιχείο».

Ρήξη με Μ. Βρετανία

Οι παραδόσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία θα οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για τις ρωσο-βρετανικές σχέσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Αυτή η απόφαση δεν θα μείνει χωρίς σοβαρές επιπτώσεις τόσο για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπου η αρχική αντίδραση από πολυμερείς θεσμούς έχει ήδη δείξει την πλήρη απόρριψη αυτών των σχεδίων του Λονδίνου.
Δεν θα αφήσουμε τέτοιες ενέργειες αναπάντητες» υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Το υπουργείο επεσήμανε ότι θεωρούν τη δήλωση της Βρετανίδας υπουργού για θέματα Άμυνας Annabel Goldie σχετικά με τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει στην Ουκρανία οβίδες διατρητικής θωράκισης απεμπλουτισμένου ουρανίου για άρματα μάχης Challenger-2 ως ακόμη μια επιβεβαίωση του στόχου του Λονδίνου να ηγηθεί του στρατοπέδου των ανταγωνιστών της Ρωσίας.
«Με αυτό το βήμα, οι Αγγλοσάξονες έχουν δηλώσει δημόσια την προθυμία τους να φέρουν την αντιπαράθεση στην Ουκρανία σε ένα νέο επίπεδο.
Η απόλυτη αναξιότητα των διαβεβαιώσεων των βρετανικών αρχών ότι έχουν δεσμευτεί για την "ανασυγκρότηση" αυτής της χώρας μετά τη σύγκρουση είναι προφανές για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το Λονδίνο έχει προφανώς ξεχάσει τις γνωστές σοβαρές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από τη χρήση αυτών των τοξικών και ραδιενεργών πυρομαχικών κατά τις συγκρούσεις που εξαπέλυσε η Δύση στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Cleverly (υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας): Καμία πυρηνική κλιμάκωση στην Ουκρανία

Την θέση πως δεν υπάρχει καμία πυρηνική κλιμάκωση στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, James Cleverly, αναφέροντας πως η μόνη χώρα παγκοσμίως που μιλά για πυρηνικά ζητήματα είναι η Ρωσία.
«Δεν υπάρχει πυρηνική κλιμάκωση.
Η μόνη χώρα παγκοσμίως που μιλά για πυρηνικά ζητήματα είναι η Ρωσία.
Τίποτα δεν απειλεί τη Ρωσία.
Το θέμα αφορά αποκλειστικά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της» υπογράμμισε ο Cleverly, τονίζοντας πως η Ρωσία διαδίδει fake news σχετικά με την απόφαση της Μ. Βρετανίας να στείλει οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης