Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Το Ισραήλ βομβάρδισε το αεροδρόμιο στο Χαλέπι και δεν μπορεί να φτάσει βοήθεια για τους σεισμοπαθείς

Συρία: Το Ισραήλ βομβάρδισε το αεροδρόμιο στο Χαλέπι και δεν μπορεί να φτάσει βοήθεια για τους σεισμοπαθείς
Κατεστράφη ο διάδρομος προσγείωσης και το ραντάρ
Η άφιξη των φορτίων βοήθειας για τους επιζώντες του συριακού σεισμού έχει ανασταλεί μετά την καταστροφή του αεροδρομίου του Χαλεπίου από επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο υποναύαρχος Oleg Gurinov, αναπληρωτής αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.
«Στις 22 Μαρτίου, μεταξύ 3:46 π.μ. και 3:55 π.μ., τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση από την ανατολική Μεσόγειο που προκάλεσε ζημιές στην υποδομή του διεθνούς αεροδρομίου Al-Nairab του Χαλεπίου.
Κατεστράφη ο διάδρομος προσγείωσης και το ραντάρ.
Το αεροδρόμιο έχει αναστείλει την λειτουργία του και ως εκ τούτου η παράδοση ανθρωπιστικών φορτίων βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή», είπε.
Ο Gurinov πρόσθεσε ότι ένα αεροπλάνο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώθηκε στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες.
Πριν από το τελευταίο χτύπημα, το αεροδρόμιο του Χαλεπίου είχε χτυπηθεί δύο φορές - τον περασμένο Αύγουστο και στις αρχές Μαρτίου 2023.
Σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης, τέσσερα τακτικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν πυραύλους στο αεροδρόμιο στις 7 Μαρτίου, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του για δύο ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης