Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Επέζησε η κυβέρνηση Sanchez – Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του Vox

Ισπανία: Επέζησε η κυβέρνηση Sanchez – Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του Vox
Την πρόταση μομφής στήριξαν οι 52 βουλευτές του Vox και ο Pablo Carbonero, πρώην στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos
Το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) της Ισπανίας καταψήφισε στις 22/3/2023 την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ακροδεξιό κόμμα Vox σε βάρος της κυβέρνησης του Pedro Sanchez.
Την πρόταση μομφής στήριξαν οι 52 βουλευτές του Vox και ο Pablo Carbonero, πρώην στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos.
201 βουλευτές καταψήφισαν ενώ υπήρξαν 91 αποχές.
Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού που απαρτίζεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας.
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) επέλεξε την αποχή και ο επικεφαλής του, Alberto Nunez Feijo , δεν συμμετείχε στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας.
Αυτή ήταν η δεύτερη πρόταση μομφής που κατέθεσε το ακροδεξιό κόμμα Vox σε βάρος της κυβέρνησης Sanchez και απορρίφθηκε όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.
Τον Ιούνιο του 2018 η κυβέρνηση του συντηρητικού Mariano Rajoy κατέρρευσε όταν υπερψηφίστηκε στη βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι σοσιαλιστές του Pedro Sanchez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης