Τελευταία Νέα
Διεθνή

H UBS θα μειώσει το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Credit Suisse - Στα 5,2 δισ. δολάρια τα κεφάλαια των Ελλήνων εφοπλιστών

H UBS θα μειώσει το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Credit Suisse - Στα 5,2 δισ. δολάρια τα κεφάλαια των Ελλήνων εφοπλιστών
Περίπου το ήμισυ του χαρτοφυλακίου ναυτιλίας ή ποσό 5 δισ. δολάρια περιλαμβάνει Έλληνες πλοιοκτήτες που χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους στον κλάδο διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση νέων πλοίων
Σχετικά Άρθρα
Στη μείωση του ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου, ύψους 10 δισ. δολαρίων, που κληρονόμησε από την Credit Suisse θα προχωρήσει πιθανότατα η UBS, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η UBS μπορεί να προσπαθήσει να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο, αλλά κάτι τέτοιο ενδέχεται να ωθήσει τους πλοιοκτήτες να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους αλλού, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Περίπου το ήμισυ του χαρτοφυλακίου ναυτιλίας περιλαμβάνει Έλληνες πλοιοκτήτες που χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους στον κλάδο διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση νέων πλοίων, προσθέτει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με τη WSJ, τα κορυφαία τραπεζικά στελέχη του ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου της Credit Suisse δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τις σχεδιαζόμενες  αλλαγές, αλλά πολλοί αναμένουν ότι η UBS θα προχωρήσει σε μείωση της χρηματοδότησης πλοίων και θα αφήσει έτσι το χαρτοφυλάκιο να συρρικνωθεί.
Η UBS δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη εστίαση στη ναυτιλία, αλλά αυτό άλλαξε  με την εξαγορά της Credit Suisse, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο τραπεζικό χρηματοδότη για την ελληνική ναυτιλία από το 2016, με ελληνικό χαρτοφυλάκιο αξίας 5,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Petrofin Research με έδρα την Αθήνα.
Παγκοσμίως, η Credit Suisse είναι η 10η μεγαλύτερη ναυτιλιακή τράπεζα.
«
Η κίνηση θα μπορούσε να περιορίσει το ποσό του δανεισμού που διατίθεται στους πλοιοκτήτες, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της Credit Suisse μπορεί να μη θεωρήσει τη χρηματοδότηση της ναυτιλίας ως βασική δραστηριότητα», επισημαίνει η πλατφόρμα ναυλώσεων Shipfix.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης