Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία θα διακόψουν οριστικά τις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

Τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία θα διακόψουν οριστικά τις  σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
«Αυτή η απόφαση δεν θα μείνει χωρίς σοβαρές επιπτώσεις τόσο για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας όσο και σε διεθνές επίπεδo», τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Οι παραδόσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία θα οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για τις ρωσο-βρετανικές σχέσεις, ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη (22/2/2023) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Αυτή η απόφαση δεν θα μείνει χωρίς σοβαρές επιπτώσεις τόσο για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπου η αρχική αντίδραση από πολυμερείς θεσμούς έχει ήδη δείξει την πλήρη απόρριψη αυτών των σχεδίων του Λονδίνου. Δεν θα αφήσουμε τέτοιες ενέργειες αναπάντητες» ανέφερε η ανακοίνωση.
Το υπουργείο επεσήμανε ότι θεωρούν τη δήλωση της Βρετανίδας υπουργού για θέματα Άμυνας Annabel Goldie σχετικά με τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει στην Ουκρανία οβίδες διατρητικής θωράκισης απεμπλουτισμένου ουρανίου για άρματα μάχης Challenger-2 ως ακόμη μια επιβεβαίωση του στόχου του Λονδίνου να ηγηθεί του στρατοπέδου των ανταγωνιστών της Ρωσίας.
«Με αυτό το βήμα, οι Αγγλοσάξονες έχουν δηλώσει δημόσια την προθυμία τους να φέρουν την αντιπαράθεση στην Ουκρανία σε ένα νέο επίπεδο.
Η απόλυτη αναξιότητα των διαβεβαιώσεων των βρετανικών αρχών ότι έχουν δεσμευτεί για την "ανασυγκρότηση" αυτής της χώρας μετά τη σύγκρουση είναι προφανές για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το Λονδίνο έχει προφανώς ξεχάσει τις γνωστές σοβαρές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από τη χρήση αυτών των τοξικών και ραδιενεργών πυρομαχικών κατά τις συγκρούσεις που εξαπέλυσε η Δύση στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης