Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η Ρωσία θα δώσει τρομακτική απάντηση με πυρηνικά, εάν οι Ουκρανοί κάνουν χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου

Lukashenko: Η Ρωσία θα δώσει τρομακτική απάντηση με πυρηνικά, εάν οι Ουκρανοί κάνουν χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου
«Μόλις αυτά τα πυρομαχικά χτυπήσουν τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, θα δείτε ότι θα υπάρξει μια τρομακτική απάντηση», είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα «θα δώσει μια τρομακτική» απάντηση σε οποιαδήποτε πιθανή χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από το Κίεβο, δήλωσε την Τετάρτη (22/3/2023) ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
«Μόλις αυτά τα πυρομαχικά χτυπήσουν τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, θα δείτε ότι θα υπάρξει μια τρομακτική απάντηση.
Θα χρησιμεύσει ως μάθημα σε ολόκληρο τον πλανήτη», είπε ο Lukashenko κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μνημείο Khatyn για τα 80 χρόνια από τη σφαγή αμάχων από τα ναζιστικά αποσπάσματα στο ομώνυμο χωριό της Λευκορωσίας.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι «η Ρωσία έχει πολύ περισσότερα από απλώς απεμπλουτισμένο ουράνιο».
«Η Ρωσία θα μας παράσχει πραγματικά πυρομαχικά ουρανίου, δηλαδή πυρηνικά», σημείωσε ο Lukashenko, κάνοντας λόγο για μια πραγματική πιθανότητα.
«Εάν αυτοί (οι δυτικοί αξιωματούχοι) έχουν τρελαθεί, τότε θα πυροδοτήσουν το έναυσμα για αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό και πιο επικίνδυνο.
Επομένως, όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω από την καθαρή τρέλα», πρόσθεσε.

Η βρετανική πρόκληση

Τη Δευτέρα (20/3/2023), η Βρετανίδα υπουργός αρμόδια για θέματα Άμυνας Annabel Goldie, σημείωσε σε γραπτή απάντησή της σε έρευνα ενός μέλους της Βουλής των Λόρδων  ότι οι βρετανικές αρχές θα παράσχουν στην Ουκρανία οβίδες που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά των τεθωρακισμένων οχημάτων.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το απεμπλουτισμένο ουράνιο «τυποποιημένο συστατικό» των πυρομαχικών και σημείωσε ότι «ο βρετανικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει τέτοιο υλικό στις οβίδες του για διάτρηση αρμάτων εδώ και δεκαετίες».
Επιπλέον, το υπουργείο χαρακτήρισε την αντίδραση της Μόσχας στα σχέδια του Λονδίνου ως σκόπιμα τέχνασμα παραπληροφόρησης.
Η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε το Λονδίνο να μην στείλει τέτοια πυρομαχικά στο Κίεβο.
Η πρεσβεία τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι το βήμα είναι γεμάτο με κίνδυνο κλιμάκωσης και η χρήση τέτοιων πυρομαχικών θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης