Διεθνή

Σκωτία: Σκάφος του συνιδρυτή της Microsoft πήρε κλίση - Τραυματίες και αγνοούμενοι

Σκωτία: Σκάφος του συνιδρυτή της Microsoft πήρε κλίση - Τραυματίες και αγνοούμενοι
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση

Συναγερμός σήμανε στο Εδιμβούργο μετά από πληροφορίες ότι ανετράπη ερευνητικό σκάφος με δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο λιμάνι Λιθ της πρωτεύουσας της Σκωτίας.
Το σκάφος RV Petrel ιδιοκτησίας του ιδρύματος του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, φέρεται να πήρε κλίση 45 μοιρών λόγω ισχυρών ανέμων και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ δύο από τα μέλη του πληρώματός του αγνοούνται και τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν.
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση. Φυσάει πολύ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα», δήλωσε πηγή στην εφημερίδα The Sun.
«Δέκα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται. Οι τραυματίες έχουν υποστεί διάφορους τραυματισμούς, αλλά εξ όσων γνωρίζω, δεν απειλείται η ζωή τους. Όμως όλοι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στο σκάφος».
Το ερευνητικό σκάφος RV Petrel πήρε κλίση 45 μοιρών λόγω ισχυρών ανέμων στο λιμάνι Λιθ, επίνειο του Εδιμβούργου
Δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο με τον δημοτικό σύμβουλο του Λιθ, επίνειου του Εδιμβούργου, Άνταμ ΜακΒη να δηλώνει ότι το ερευνητικό σκάφος αποκολλήθηκε από την αποβάθρα, όπου ήταν αγκυροβολημένο, λόγω των ισχυρών ανέμων σε ένα «τρομακτικό» για τους επιβαίνοντες περιστατικό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης