Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τρίτη ημέρα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, με το βλέμμα στη Fed

Κέρδη για τρίτη ημέρα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, με το βλέμμα στη Fed
Ο δείκτης Europe Stoxx Banks κινήθηκε υψηλότερα κατά 2%
Άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην κρίσιμη απόφαση της Fed για τα επιτόκια και οι φόβοι για μια πιθανή κρίση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο περιορίστηκαν μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.
Ο δείκτης Europe Stoxx Banks, ο οποίος παρακολουθεί τις επιδόσεις πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών και βρετανικών δανειστών, κινήθηκε υψηλότερα κατά 2%, καθιστώντας τον κλάδο με τις καλύτερες επιδόσεις στην περιοχή.
Η Barclays και η NatWest Group στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων, ενώ η γερμανική Commerzbank και η UniCredit στην Ιταλία διαπραγματεύονταν στο πράσινο.
Εν τω μεταξύ, ο ισπανικός τραπεζικός γίγαντας Banco Santander ενισχύθηκε από την αναβάθμιση της αξιολόγησης από τους αναλυτές της BNP Paribas Exane.
Οι ομοειδείς εγχώριες τράπεζες BBVA και Banco de Sabadell SA σημείωσαν επίσης άνοδο.
Η προσοχή στρέφεται στην τελευταία απόφαση της Fed για τα επιτόκια, η οποία αναμένεται να εκδοθεί μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών.
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων 25 μονάδες βάσης, αν και άλλοι πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να σταματήσει την πρόσφατη αύξηση του κόστους δανεισμού λόγω της αναταραχής και της αβεβαιότητας που περιβάλλει τον τραπεζικό κλάδο.
Ξεχωριστά, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να υιοθετεί μια "στιβαρή" προσέγγιση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αλλά θα είναι επίσης έτοιμη να παράσχει βοήθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε περίπτωση που προκύψουν απειλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης