Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden δεν κάνει πλάκα – Σκέφτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2024

O Biden δεν κάνει πλάκα – Σκέφτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2024
Νέοι υπαινιγμοί του Αμερικάνου προέδρου για την πρόθεση του να διεκδικήσει και πάλι το προεδρικό χρίσμα
(upd) Αν και είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, αν και συχνά πυκνά φαίνεται κάπου «να το χάνει» όσον αφορά τον προσανατολισμό και τη διαύγεια του, ο 81χρονος Joe Biden, παρά το γεγονός ότι φημίζεται και για τα λεκτικά του «ολισθήματα», άφησε και πάλι να εννοηθεί πως σκέφτεται στα σοβαρά να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.
Έως τώρα ο Biden δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το τι προτίθεται να πράξει, ωστόσο διαρκώς υπονοεί ότι θέλει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ.
Το είπε άλλωστε και χθες, αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διακρίσεων στην αίθουσα East Room, στον Λευκό Οίκο, όπου μεταξύ άλλων βράβευσε τον διάσημο Αμερικάνο τραγουδιστή Bruce Springsteen και την ηθοποιό Julia Louis-Dreyfus.

Υπονοούμενα

Αναφερόμενος στον αφροαμερικανό συγγραφέα Colson Whitehead, ο Biden αφού υπενθύμισε πως έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ, είπε πως «και εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω δύο φορές», ενώ κατά τη βράβευση της ηθοποιού Julia Louis-Dreyfus που υποδύεται στην τηλεοπτική κωμική σειρά «Veep» την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, o Biden υποστήριξε ότι «θα ρωτήσω τη Julia αν της άρεσε να είναι καλύτερα αντιπρόεδρος ή πρόεδρος, πρέπει να το καταλάβω».
Στη βράβευση του Bruce Springsteen, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφού εξήρε τον Αμερικάνο τραγουδιστή για το ότι «συλλαμβάνει το αδάμαστο πνεύμα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικάνος», είπε: «Bruce, υπάρχουν μερικοί γεννημένοι για να θέτουν υποψηφιότητα», χρησιμοποιώντας τον τίτλο του τραγουδιού του «Born to run» (το run πέρα από τρέχω, σημαίνει και βάζω υποψηφιότητα).

Χαμηλή δημοτικότητα

Πάντως πέρα από τα αστεία και τα υπονοούμενα, ο Biden δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, μια και η δημοτικότητα του εξακολουθεί να μην επιτρέπει μεγαλεπήβολα σχέδια.
Στην τελευταία έρευνα/δημοσκόπηση της Ipsos, η δημοτικότητα του Biden βρίσκεται στο 42%, με το 52% των Αμερικάνων να τον αποδοκιμάζει ως πρόεδρο των ΗΠΑ.
Πάντως, τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών ψηφοφόρων τον στηρίζουν, ποσοστά που πέφτουν στο 10% για τους Ρεπουμπλικάνους και στο 42% για τους αναποφάσιστους.
2_81.JPG
3_56.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης