Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός ειδικός: Δύο λέξεις του Xi Jinping προς τον Putin ματαίωσαν τα σχέδια των ΗΠΑ - «Ο τίτλος... μιλάει από μόνος του»

Αμερικανός ειδικός: Δύο λέξεις του Xi Jinping προς τον Putin ματαίωσαν τα σχέδια των ΗΠΑ - «Ο τίτλος...  μιλάει από μόνος του»
Η εγγύτητα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι ο κύριος φόβος της Δύσης - οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατανοούν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστεί η συμμαχία των βασικών γεωπολιτικών αντιπάλων
Σχετικά Άρθρα
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping διέψευσε τις ελπίδες της Ουάσιγκτον ότι το Πεκίνο θα αποστασιοποιηθεί από τη Μόσχα. Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας D. Simes εντόπισε μερικά σημεία - κλιειδά από τα λόγια του κινέζου προς τον Putin.
Η επίσκεψη του Xi Jinping στη Μόσχα έχει γίνει το κύριο διεθνές γεγονός της εβδομάδας. Ο Σάιμς επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ήδη από την πρώτη μέρα έγιναν αρκετά σημαντικές δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι επίσημα οι διαπραγματεύσεις των αντιπροσωπειών ξεκίνησαν στις 21 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, η Κίνα πιέστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να διακόψει την προσέγγισή της με τη Ρωσία, αλλά ο Xi σε συνομιλία με τον Putin έδειξε απροθυμία να γονατίσει απέναντι στη Δύση.
«Αυτό που με ενδιέφερε από την αρχή ήταν ότι τόσο ο Πρόεδρος Putin όσο και ο Πρόεδρος Xi Jinping αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον «αγαπητό φίλο». Από την πλευρά του Πούτιν, αυτό ήταν πιο αναμενόμενο. Αλλά η κινεζική αντιπροσωπεία πιέστηκε από την Ουάσιγκτον και άλλα μέρη να αποστασιοποιηθεί με κάποιο τρόπο από τη Ρωσία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο τίτλος «αγαπητέ φίλε» μιλάει από μόνος του», είπε ο Σάιμς.
Επίσης, ο Putin και ο Xi κατά τη διάρκεια της συνάντησης επέδειξαν εγγύτητα στις προσεγγίσεις της παγκόσμιας πολιτικής. Ο πολιτικός επιστήμονας διευκρίνισε ότι μιλάμε για στήριξη στις αρχές του διεθνούς δικαίου και όχι στους «λεγόμενους κανόνες» που έχει θεσπίσει η Δύση.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των θεμελιωδών διατάξεων του διεθνούς δικαίου και του αδιαίρετου ασφάλειας για όλες τις χώρες.
Ο Κινέζος ηγέτης, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Μόσχας και του Πεκίνου να υποστηρίξουν την «κεντρικότητα του ΟΗΕ», να φρουρούν την παγκόσμια τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τους θεμελιώδεις κανόνες και να προωθήσουν την πολυπολικότητα.
«Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύμπτωση. Τουλάχιστον στη φιλοσοφία των σχέσεων. Ο Πούτιν υποτίθεται ότι το έλεγε αυτό αρκετά ξεκάθαρα και όσον αφορά τον Σι στην Ουάσιγκτον, υπήρχαν ελπίδες ότι θα ήταν πιο υπεκφυγές - όχι τόσο ξεκάθαρα διατυπώνοντας μια θέση που είναι σαφώς αντίθετη με τη γνώμη της κυβέρνησης Μπάιντεν», είπε ο Σάιμς. το πρόγραμμα Big Game στο Channel 1.
Η εγγύτητα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι ο κύριος φόβος της Δύσης - οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατανοούν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστεί η συμμαχία των βασικών γεωπολιτικών αντιπάλων. Για να προστατευτούν από αυτό, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, προσπαθούν να ανταλλάξουν την ειρήνη στην Ουκρανία με το Πεκίνο για την ευρωπαϊκή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης