Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «όχι» από Scholz για ειρήνη στην Ουκρανία με ρωσικά στρατεύματα: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα

Νέο «όχι» από Scholz για ειρήνη στην Ουκρανία με ρωσικά στρατεύματα: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα
Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως η Ρωσία δε πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Νέο «όχι» στο ενδεχόμενο ειρήνης στην Ουκρανία χωρίς την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz.
«Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια υπαγορευμένη από τη Ρωσία ειρήνη», τόνισε ο καγκελάριος μιλώντας σε εκδήλωση της «Rheinische Post» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να πάρει πολύ χρόνο», δήλωσε ο Scholz, τονίζοντας ότι «ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο».
«Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάειος.
Αναφερόμενος στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Vladimir Putin τους τελευταίους μήνες, ο Scholz εξήγησε ότι κάποιες φορές διήρκησαν έως και μιάμιση ώρα, ενώ κάποιες φορές ο Ρώσος πρόεδρος δεν χρησιμοποιεί διερμηνέα, διότι μιλάει επίσης γερμανικά - «όταν ταιριάζει» στην περίσταση.
Ο Scholz εξήγησε ακόμη ότι οι συνομιλίες του με τον Putin είναι πάντα σε συνεννόηση με τους συμμάχους της Γερμανίας και καθίσταται σαφές πότε επίκειται μια επικοινωνία. «Δεν είναι σα να στέλνεις ένα SMS και να ρωτάς: τα λέμε πάλι;», είπε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος και διευκρίνισε ότι παρόλες τις διαφορές, οι συζητήσεις γίνονται πάντα σε κλίμα ευγένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης