Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία - Κίεβο: Πλήξαμε πυραύλους Kalibr - Χτύπησαν αμάχους λέει η Ρωσία

Ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία - Κίεβο: Πλήξαμε πυραύλους Kalibr - Χτύπησαν αμάχους λέει η Ρωσία
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως σε μικρή απόσταση από το Dzhankoy βρίσκεται ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η ουκρανική επίθεση με drones στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας το βράδυ της Δευτέρας 20/3 έπληξε πολιτικούς στόχους υποστηρίζει η Ρωσία, αναφέροντας πως από το «χτύπημα» αυτό επλήγησαν κατοικημένες περιοχές και ένας 33χρονος άντρας τραυματίστηκε ελαφρά.

Έπληξαν πολιτικές εγκαταστάσεις

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Sergey Aksyonov, επικεφαλής της Κριμαίας υπογράμμισε πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή Dzhankoy που επλήγη από την επίθεση.
Όπως είπε, τα UAV μετέφεραν εκρηκτικά και σκάγια, ενώ υποστήριξε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η έρευνα για τον τύπο και τον αριθμό των drones που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
Βάσει των όσων ανακοίνωσε η ρωσική διοίκηση, από την επίθεση χτυπήθηκαν ένα σχολείο, ένα σπίτι και ένα παντοπωλείο ενώ υπέστη ζημιά και μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με τον Aksyonov, δεν υπάρχει κοντά στρατιωτικός στόχος ενώ τόνισε ότι το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε καθώς καταρρίφθηκαν κάποια ουκρανικά drones.

Κίεβο: Χτυπήσαμε πυραύλους Kalibr KN

Από την πλευρά του το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η επίθεση κατάφερε να καταστρέψει πυραύλους cruise Kalibr KN, οι οποίοι προορίζονταν για σκάφη επιφανείας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως καταστράφηκαν «πύραυλοι cruise (τύπου) Kalibr-KN που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς», αναφέροντας πως οι συγκεκριμένοι πύραυλοι που εκτοξεύονται από σκάφη επιφανείας, έχουν δραστικό βεληνεκές ως και 2.500 χιλιομέτρων εναντίον χερσαίων στόχων και 375 χιλιομέτρων όταν βάλλονται εναντίον θαλάσσιων στόχων.
Αν και η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός στόχος κοντά στην περιοχή που χτυπήθηκε, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως σε μικρή απόσταση από το Dzhankoy βρίσκεται ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και ότι η πόλη και η περιοχή γύρω από αυτή έχουν μετατραπεί στη μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική βάση στη χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης