Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό οι τραπεζίτες στο City του Λονδίνου λόγω Credit Suisse - Έρχονται χιλιάδες απολύσεις

Σε πανικό οι τραπεζίτες στο City του Λονδίνου λόγω Credit Suisse - Έρχονται χιλιάδες απολύσεις
Οι τραπεζίτες στο Λονδίνο προετοιμάζονται για εκατοντάδες πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας
Σχετικά Άρθρα
Οι τραπεζίτες στο Λονδίνο προετοιμάζονται για εκατοντάδες πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας και ένα πλήγμα στον ήδη λαβωμένο χρηματοπιστωτικό τομέα της Βρετανίας μετά την ιστορική διάσωση της Credit Suisse από την ελβετική ανταγωνίστρια UBS.
Σύμφωνα με το Reuters, το προσωπικό της Credit Suisse είχε ήδη επιδιώξει να εγκαταλείψει το πλοίο τις τελευταίες εβδομάδες.
Με την τάση αυτή να επιταχύνεται ενδεχομένως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Κυριακής, ανώτεροι τραπεζίτες σε αντίπαλες εταιρείες φοβούνται ότι δεν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους ή δεν θα βρουν νέους ρόλους οι περίπου 5.000 άνθρωποι που απασχολεί στο Λονδίνο.
"Πολλοί τραπεζίτες της Credit Suisse μιλούσαν ήδη με άλλα στελέχη εδώ και καιρό, σχετικά με την αποχώρησή τους από την ελβετική τράπεζα.
Όσοι ήταν πιο πιστοί και δεν το έκαναν, μιλούν τώρα με κυνηγούς κεφαλών", δήλωσε ο Stephane Rambosson, συνιδρυτής της Vici Advisory που ειδικεύεται στην πρόσληψη ανώτερων τραπεζιτών στελεχών.
Στέλεχος σε αντίπαλο διαχειριστή πλούτου με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι είδε μια σταθερή ροή βιογραφικών σημειωμάτων να καταφθάνουν από τραπεζίτες της Credit Suisse.
Η UBS δήλωσε στους τραπεζίτες της Credit Suisse τη Δευτέρα ότι εξετάζει οικονομικά ανταλλάγματα για την παραμονή τους, καθώς προσπαθεί να καθησυχάσει το προσωπικό.

Επιφυλακτικοί οι εργαζόμενοι για τις προθέσεις της UBS - Πλήγμα και στα ακίνητα

Οι εργαζόμενοι της Credit Suisse είναι επιφυλακτικοί για τις μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, με 10.000 θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν παγκοσμίως, δήλωσαν πηγές στο Reuters το Σάββατο πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς.
Η κατάρρευση του γιγαντιαίου δανειστή θα μπορούσε επίσης να επιφέρει ένα πιθανό πλήγμα στην Canary Wharf Group, η οποία διαχειρίζεται τον ομώνυμο χρηματοπιστωτικό κόμβο στο αναγεννημένο λιμάνι του Λονδίνου.
Η Credit Suisse ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες τράπεζες που προσελκύστηκαν στην περιοχή από την προοπτική φθηνότερων χώρων γραφείων στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στεγάζει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο κτίριο One Cabot Square στο δυτικό τμήμα του συγκροτήματος.
"Προφανώς, οποιαδήποτε συνολική συρρίκνωση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εγκυμονεί τον κίνδυνο από την άποψη του Canary Wharf ότι περισσότερες επιχειρήσεις θα εδραιωθούν στο παραδοσιακό City και όχι στο Canary Wharf", δήλωσε ο Tony Travers, διευθυντής της ερευνητικής ομάδας του London School of Economics στο Λονδίνο.
Η αβεβαιότητα γύρω από έναν σημαντικό τραπεζικό ενοικιαστή έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για το Canary Wharf, με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης HSBC να επανεξετάζει ξεχωριστά τη δέσμευσή της για έναν πύργο 45 ορόφων σε άλλο σημείο του συγκροτήματος.
Η UBS έχει τη δική της έδρα στο ιστορικό Square Mile του Λονδίνου, έναν αστραφτερό "groundcraper" 700.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου η τράπεζα είχε ήδη αρχίσει να υπενοικιάζει κάποιους χώρους, αφού όλο και περισσότεροι υπάλληλοί της έκαναν χρήση ευέλικτης εργασίας μετά την πανδημία COVID-19.
Η UBS και η Canary Wharf Group αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Έξω από τα γραφεία της Credit Suisse τη Δευτέρα δεν υπήρχαν πολλά σημάδια της αναταραχής.
Ένας άνδρας που βγήκε από το κτίριο δήλωσε στο Reuters ότι στο εσωτερικό η ατμόσφαιρα ήταν συνηθισμένη.
"Όταν εργάζεσαι στον τραπεζικό τομέα, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς", είπε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης