Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία για πρώτη φορά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Kishida – Δεν στέλνει όπλα

Στην Ουκρανία για πρώτη φορά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Kishida – Δεν στέλνει όπλα
Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας δεν επιτρέπει την εξαγωγή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού
Σχετικά Άρθρα
Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται εμπόλεμη περιοχή μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Αν και το Κίεβο είχε απευθύνει πολλές προσκλήσεις στον Kishida να επισκεφθεί την χώρα, η Ιαπωνία τις απέρριπτε για λόγους ασφαλείας.
Ο Kishida φέρεται να βρίσκεται στο Κίεβο σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία, δεδομένου πως ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία και συναντά τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Ο Kishida θα εκφράσει στον πρόεδρο Zelensky τον σεβασμό του για το θάρρος και την επιμονή του ουκρανικού λαού που υπερασπίζεται την πατρίδα του υπό τη διοίκησή του, καθώς και την αλληλεγγύη και την ακλόνητη υποστήριξη της Ιαπωνίας και της G7» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιαπωνίας.
Υπενθυμίζεται πως η Ιαπωνία είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στάση της Δύσης απέναντι στην ουκρανική κρίση, καθώς έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία και έχει στείλει βοήθεια ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, η Ιαπωνία δεν έχει δώσει όπλα στην Ουκρανία, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Σύνταγμα της, το οποίο υποχρεώνει την Ιαπωνία να περιορίζει τις στρατιωτικές της δυνατότητες μόνο στην εθνική της άμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης