Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες - Στην Deutsche Bank εστιάζει η αγορά των CDS

Υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες - Στην Deutsche Bank εστιάζει η αγορά των CDS
Τα CDS της DB αυξήθηκαν το ίδιο με της UBS τον τελευταίο μήνα, αν και  η γερμανική τράπεζα δεν χρειάστηκε να απορροφήσει ένα μεγάλο ανταγωνιστή μέσα σε ένα Σ/Κ
Σχετικά Άρθρα
Το επίκεντρο της τραπεζικής κίσης στην Ευρώπη δεν είναι η Deutsche Bank αλλά η αγορά CDS υποδεικνύει ότι αυξάνονται οι φόβοι για την ευρωστία της μεγάλης γερμανικής τράπεζας, αναφέρει σε σχόλιό του το Bloomberg.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη κίνηση των ασφαλίστρων κινδύνου για τα 5ετή ομόλογα των ευρωπαϊκών τραπεζών αφορά τα ομόλογα της Deutsche Bank, με το spread τους να αυξάνεται τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερο και από αυτό της UBS.
Τα CDS της DB αυξήθηκαν το ίδιο με της UBS τον τελευταίο μήνα, παρόλο που η γερμανική τράπεζα δεν θα χρειαστεί να απορροφήσει έναν αντίπαλο με περιουσιακά στοιχεία 575 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

2023-03-20_09-21-38.jpg

Τα έσοδα της Deutsche Bank ακολούθησαν πτωτική τάση κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας και η τράπεζα αντιμετώπισε ερωτηματικά σχετικά με τη διακυβέρνησή της, με τη BaFin, τη γερμανική ρυθμιστική αρχή των τραπεζών, να της ασκεί κριτική σχετικά για την απουσία ελέγχων που θα αντιμετώπιζαν το ξέπλυμα χρήματος.
Πάντως τα τελευταία δύο χρόνια η DB ανέκαμπτε, ενώ τα έσοδα και η κερδοφορία τους βελτιώνονταν.
Ωστόσο, η μετοχή της DB υστερεί σε σχέση με την ανάκαμψη των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η αναλογία τιμής προς λογιστική αξία παραμένει στα χαμηλά.
Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι ήταν το 2008, αλλά δεν είναι μηδενικός.
Και η μετάδοση δεν είναι πάντα απολύτως λογική: ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Credit Suisse ήταν υψηλότερος από της DB.
2023-03-20_09-23-32.jpg

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τα CDS της Deutsche Bank τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης