Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαγορεύει τα iPhone – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

Η Ρωσία απαγορεύει τα iPhone – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»
«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant
Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024 να χρησιμοποιούν τα iPhone της Apple λόγω ανησυχιών ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε τη Δευτέρα η ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant.
Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Κρεμλίνο για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, ο Σεργκέι Κιριγιένκο, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, είπε στους αξιωματούχους να αλλάξουν τα τηλέφωνά τους έως την 1η Απριλίου, ανέφερε η Kommersant, σύμφωνα με το Reuters.
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση. «Ολοι θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Μάρτιο».
Το Κρεμλίνο μπορεί να παρέχει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσουν τα iPhone, ανέφερε η Kommersant.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά, αλλά τόνισε ότι τα smartphones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίσημους σκοπούς ούτως ή άλλως.
«Τα smartphone δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για επίσημες επιχειρήσεις», είπε ο Peskov στους δημοσιογράφους. «Κάθε smartphone έχει έναν αρκετά διαφανή μηχανισμό, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει – Android ή iOS. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται για επίσημους σκοπούς».
Ο πρόεδρος Putin έλεγε πάντα ότι δεν έχει smartphone, αν και ο κ. Peskov είπε ότι ο κ. Putin χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο κατά καιρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης