Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στην Ασία μετά την εξαγορά της Credit Suisse - Ο Hang Seng στο -3%

Τριγμοί στην Ασία μετά την εξαγορά της Credit Suisse - Ο Hang Seng στο -3%
Επιμένουν οι φόβοι για παγκόσμια τραπεζική κρίση
Σχετικά Άρθρα
Τριγμούς προκαλούν στα χρηματστήρια της Ασίας οι εξελίξεις στην Credit Suisse, εν μέσω φόβων για παγκόσμια τραπεζική κρίση, ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve για να αποφασίσει για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο Hang Seng, κύριος δείκτης του Χονγκ Κονγκ έφτασε να υποχωρεί πάνω από 3%.
Η Σαγκάη, το Τόκιο και το Σίδνεϊ σημείωσαν επίσης πτώση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Wall Street σημείωσαν πτώση 1%.
Ειδικότερα, ο Asia Dow διαπραγματεύεται στο -1,2%,ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο -1,4% στις 26.945 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ -2,6% στις 19.016 μονάδες και ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.234 μονάδες με πτώση 0,5%.
Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η UBS θα εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνίστριά της, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να μειώσουν τους φόβους για τις τράπεζες μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών.
Οι κεντρικές τράπεζες ανακοίνωσαν συντονισμένες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης μιας διευκόλυνσης για δανεισμό σε δολάρια ΗΠΑ, αν χρειαστεί.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι τράπεζες λυγίζουν υπό την πίεση των απροσδόκητα γρήγορων, μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων κατά το περασμένο έτος για την «παύση» της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού.
Οι τιμές των ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων στα βιβλία τους μειώθηκαν, τροφοδοτώντας την ανησυχία για την οικονομική υγεία του τραπεζικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης