Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Kim και προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης της Β. Κορέας σε ΗΠΑ, Ν. Κορέα

Προειδοποίηση Kim και προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης της Β. Κορέας σε ΗΠΑ, Ν. Κορέα
Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Αμερικανών και Νοτιοκορεατών
Προσομοίωση πυρηνικής αντεπίθεσης της Βόρειας Κορέας σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα παρακολούθησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong un σε μια κίνηση που θεωρείται απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η προσομοίωση περιλάμβανε την εκτόξευση ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς, ο οποίος - κατά ασυνήθιστο τρόπο -, εκτοξεύτηκε από σιλό, κάτι που κατά αναλυτές, εκτιμάται πως θα συμβάλει στη βελτίωση της ταχύτητας και της σταθερότητας της πορείας του πυραύλου σε μελλοντικές δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων.
Σύμφωνα με το KCNA, οι ασκήσεις αυτές είχαν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την ικανότητα αποτροπής του πολέμου και πυρηνικής αντεπίθεσης.

Προειδοποίηση

Η Β. Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα ότι κάνουν σαφείς προσπάθειες να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον της.
«Η άσκηση είχε επίσης στόχο να επιδείξει τη σκληρότερη βούλησή μας να κάνουμε μια πραγματική πολεμική απάντηση και να στείλουμε μια ισχυρότερη προειδοποίηση στον εχθρό που επεκτείνει τις πολεμικές ασκήσεις του για επιθετικότητα» επισημαίνει το KCNA.
Βάσει του σεναρίου, ένας βαλλιστικός πύραυλος εξοπλισμένος με ψευδή πυρηνική κεφαλή πέταξε 800 χιλιόμετρα πριν χτυπήσει έναν στόχο στο σενάριο μιας τακτικής πυρηνικής επίθεσης.

Η εκτόξευση

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εκτόξευση περιελάμβανε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς KN-23 (SRBM), αλλά σε αντίθεση με προηγούμενες δοκιμές, η εξάτμιση του κινητήρα φαινόταν να εξαερίζεται σε κάθε πλευρά τη στιγμή της εκτόξευσης, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε σιλό.
«Μέχρι τώρα, η Βόρεια Κορέα προτιμούσε κινητούς εκτοξευτές για τα πάντα, από SRBM έως και τεράστια ICBM, αλλά λόγω των κακών συνθηκών του δρόμου και του συστήματος, ήταν δύσκολο να εγγυηθεί τη σταθερότητα του πυραύλου κατά τη διάρκεια πραγματικών επιχειρήσεων», αναφέρει ο Yang Uk, συνεργάτης στο Ινστιτούτο Asan για Μελέτες Πολιτικής στη Σεούλ, υποστηρίζοντας πως «η τελευταία εκτόξευση θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως δοκιμή για μελλοντικές εκτοξεύσεις μεγαλύτερων πυραύλων όπως το Hwasong-17 ICBM σε σιλό».

Kim: Να είστε έτοιμοι

Σε δηλώσεις του ο Kim υποστήριξε ότι οι ασκήσεις βελτίωσαν την πολεμική ικανότητα του στρατού και προέτρεψε τον στρατό να είναι έτοιμος για οποιαδήποτε «άμεση και συντριπτική πυρηνική αντεπίθεση ανά πάσα στιγμή».
«Η παρούσα κατάσταση, στην οποία οι εχθροί γίνονται όλο και πιο έντονοι στις κινήσεις τους για επιθετικότητα κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας απαιτεί επειγόντως από τη Λαϊκή Δημοκρατία να ενισχύσει εκθετικά την πυρηνική της αποτροπή πολέμου.
Η πυρηνική δύναμη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας θα αποτρέψει, θα ελέγξει και θα διαχειριστεί τις απερίσκεπτες κινήσεις και τις προκλήσεις του εχθρού με την υψηλή πολεμική της ετοιμότητα και θα εκτελέσει τη σημαντική αποστολή της χωρίς δισταγμό σε περίπτωση οποιασδήποτε ανεπιθύμητης κατάστασης» υπογράμμισε ο Kim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης