Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάβει φωτιές ο Πολωνός πρέσβης στη Γαλλία: Πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, εάν η Ουκρανία δεν τα καταφέρει

Ανάβει φωτιές ο Πολωνός πρέσβης στη Γαλλία: Πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, εάν η Ουκρανία δεν τα καταφέρει
Εάν η Ουκρανία αποτύχει να υπερασπιστεί τον εαυτό της τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να εισέλθουμε στον πόλεμο, φέρεται να δήλωσε ο Rościszewski
Σχετικά Άρθρα
Φωτιές άναψε η δήλωση του Πολωνού πρέσβη στη Γαλλία Jan Emeryk Rościszewski, η οποία αν και επικίνδυνη εξελήφθη από αρκετά μέσα ενημέρωσης ως άμεση εμπλοκή της χώρας του και της συλλογικής Δύσης σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία εάν η Ουκρανία δεν καταφέρει «μόνη της να υπερασπιστεί τον εαυτό της».
Εάν η Ουκρανία αποτύχει να υπερασπιστεί τον εαυτό της τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να εισέλθουμε στον πόλεμο, φέρεται να δήλωσε ο Rościszewski.
Η πολωνική πρεσβεία στη Γαλλία υποστηρίζει πως τα μέσα ενημέρωσης «παρερμήνευσαν» τα λόγια του διπλωμάτη και τα έθεσαν εκτός πλαισίου.
Ο διπλωμάτης στη συνέντευξη δεν μιλά για άμεση συμμετοχή της Πολωνίας στον πόλεμο, ωστόσο κάνει λόγο για «κοινές αξίες στις οποίες είναι ο βασισμένος ο πολιτισμός μας που θα τεθούν σε κίνδυνο, επομένως δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρόκειται για μία προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ήττα για την Ουκρανία και το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιτεθεί ή να εμπλέξει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία στον πόλεμο.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης