Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κίνδυνοι για το deal της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS - Οι... σκιές στη συμφωνία των 3,2 δισ. δολαρίων

Οι κίνδυνοι για το deal της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS - Οι... σκιές στη συμφωνία των 3,2 δισ. δολαρίων
Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισεκ. δολαρίων στην Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η κυβέρνηση της Ελβετίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 19:30 (τοπική ώρα, 20:30 ώρα Ελλάδας) μετά τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, 
Η UBS συμφώνησε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 να εξαγοράσει το Credit Suisse για 3,25 δισ. δολάρια μετά από ένα Σαββατοκύριακο έντονων και αγωνιωδών διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση ελβετικών ρυθμιστικών αρχών για να προστατεύσει το τραπεζικό της σύστημα και να αναχαιτίσει την εξάπλωση μιας καταστροφικής κρίσης στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Τις τελευταίες 5 ημέρες το ελβετικό ίδρυμα αγωνίστηκε για να αποσοβήσει μεγαλύτερες απώλειες για τηνο Credit Suisse που επαπειλήθηκε για την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας..
Ένα έκτακτο πιστωτικό «μαξιλάρι» 54 δισ. δολαρίων που προσφέρθηκε από το Swiss Nationwide Financial την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2023 δεν αναχαίτισε μια απότομη πτώση στην αξία της μετοχής, η οποία επιδεινώθηκε από την ευρύτερη αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley και την μαζική απόσυρση καταθέσεων για περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

«Την Παρασκευή οι εκροές όσον αφορά τη ρευστότητα και η αστάθεια της αγοράς επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν εφικτό για να αναζωογονηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και η γρήγορη και σταθεροποιητική επίλυση ήταν απολύτως υποχρεωτική», δήλωσε ο Ελβετός πρόεδρος Alain Berset σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη το βράδυ της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023.
«Αυτή η απόφαση ήταν η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS».
Η UBS πληρώνει περίπου 0,76 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή στο προσωπικό της απόθεμα, τιμή 3 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι προσφοράς 0,25 ή 0,50 ελβετικών φραγκων νωρίτερα , τιμή γύρω από 1 δισ. δολάρια που απορρίφθηκε από το συμβούλιο Credit Suisse.
Ωστόσο, η προσφορά παραμένει πολύ κάτω από την αξία κλεισίματος της Suisse Credit score στα 1,86 SFr την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2023.
Η ελβετική κεντρική τράπεζα  συμφώνησε να παράσχει γραμμή ρευστότητας 100 δισ. ελβετικών φραγκων που υποστηρίζεται από ομοσπονδιακή διασφάλιση αθέτησης πληρωμών στην UBS ως μέρος της συμφωνίας - σε σχέση με ένα συγκεκριμένο ύψος των ασφαλίστρν κινδύνου -, δήλωσε το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επίσης τη δυνατότητα να προσφέρει εγγύηση έναντι ζημιών έως και 9 δισ. ελβετικά φραγκα, ωστόσο μόνο αφού η UBS έχει αναλάβει τα κύρια 5 δισ. ελβατικά φράγκα των ζημιών σε ασφαλή χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων.
Περίπου 16 δισ. ομόλογα της κατηγορίας Further Tier 1 της Suisse, που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν ζημίες όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα και να μεταφέρουν τον ρίσκο ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από τους φορολογούμενους στους επενδυτές μηδενίζονται.
Το Credit score Suisse ανέφερε στον ισχυρισμό της το βράδυ της Κυριακής ότι η ελβετική ρυθμιστική αρχή της αγοράς είχε αποφασίσει ότι τα ομόλογα θα «διαγραφούν».

Christine Lagarde: Καθοριστικής σημασίας η δράση των ελβετικών αρχών για την αποκατάσταση της ομολότητας

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde τη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS με τίμημα μεγαλύτερο των 3 δισ. δολαρίων.
«Χαιρετίζω την ταχεία δράση και τις αποφάσεις που έλαβαν οι ελβετικές αρχές.
Είναι καθοριστικής σημασίας για την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών της αγοράς και τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», σημειώνει στη δήλωσή της η επικεφαλής της ΕΚΤ.
«Ο τραπεζικός τομέας της ζώνης του ευρώ είναι ανθεκτικός, με ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας.
Σε κάθε περίπτωση, η εργαλειοθήκη μας είναι πλήρως εξοπλισμένη για να παρέχει στήριξη ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ζώνης του ευρώ, εάν χρειαστεί, και να διατηρήσει την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής», επισήμανε η Γαλλίδα αξιωματούχος.
Lagarde για συμφωνία UBS – Credit Suisse: Ανθεκτικές οι τράπεζες της Ευρωζώνης, ετοιμότητα για στήριξη ρευστότητας

ΗΠΑ: Yellen (YΠΟΙΚ) και Powell (Fed): θα υποστηρίξουμε τη υλοποίηση της συμφωνίας

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή στις ΗΠΑ η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS με τίμημα μεγαλύτερο των 3,2 δισεκ. δολαρίων.
«Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις των ελβετικών αρχών για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Jerome Powell.
«Η κεφαλαιακή επάρκεια και η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ είναι ισχυρές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι ανθεκτικό.
Είμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς ομολόγους μας για να υποστηρίξουμε την υλοποίηση της συμφωνίας», επισημαίνουν.ικανοποίηση έγινε δεκτή στις ΗΠΑ η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS με τίμημα μεγαλύτερο των 3,2 δισεκ. δολαρίων.
«Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις των ελβετικών αρχών για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Jerome Powell.
«Η κεφαλαιακή επάρκεια και η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ είναι ισχυρές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι ανθεκτικό.
Είμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς ομολόγους μας για να υποστηρίξουμε την υλοποίηση της συμφωνίας», επισημαίνουν.

Morgan Stanley και JPMorgan σύμβουλοι της UBS

Η Morgan Stanley και η JPMorgan είχαν ρόλο συμβούλου της UBS στην ιστορική εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse σε μια συμφωνία με τη διαμεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης με στόχο τον περιορισμό μιας τραπεζικής κρίσης.
Η Credit Suisse συνεργάστηκε με τη Centerview Partners, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή τα ονόματα των συμβούλων δεν μπορούν ακόμα να γίνουν γνωστά.
Συνεργάστηκαν με τις δύο τράπεζες όλο το Σαββατοκύριακο (18 – 19/3/2023) για να κλείσει το deal πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα (20/3), αναφέρει το Bloomberg.
Η ελβετική τράπεζα αναμένεται να καταβάλλει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Credit Suisse.
Η αξία της τράπεζας αποτιμήθηκε σε περίπου 7,4 δισεκατομμύρια φράγκα (8 δισεκατομμύρια δολάρια).
Οι εκπρόσωποι των Morgan Stanley, JPMorgan και Centerview αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη συμφωνία.
Το σχέδιο, το οποίο διαπραγματεύτηκε σε βιαστικά οργανωμένες συνομιλίες για την κρίση το Σαββατοκύριακο, επιδιώκει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των μετοχών και των ομολόγων της Credit Suisse μετά τη χρεοκοπία δύο αμερικανικών τραπεζών.
Ένα στρώμα στήριξης από την ελβετική κεντρική τράπεζα στα μέσα της εβδομάδας απέτυχε να βάλει τέλος σε ένα δράμα της αγοράς που είδε εκροές πελατών και απείλησε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κρίση τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ευρώπη.
Yellen and Powell praise stimulus but warn that more needs to be done | CNN  Business
Τι επισημάνθηκε σην συνέντευξη τύπου

Η χρεοκοπία της Credit Suisse θα είχε προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση


Η υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter επισήμανε: «Είμαστε ευγνώμονες τόσο στην UBS όσο και στην Credit Suisse για το γεγονός ότι αυτή η συγχώνευση πραγματοποιείται προς το συμφέρον του ελβετικού οικονομικού κέντρου».
Επισημαίνει και πάλι ότι οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Credit Suisse θα ήταν κακές για την Ελβετία και τον κόσμο.
«Αυτό θα είχε πυροδοτήσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση», λέει η Keller-Sutter.

Η εγγύηση ζημιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Τι ισχύει για τις εγγυήσεις ασφαλείας ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που έχει χορηγήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην UBS.
Αυτή η εγγύηση ζημιών ισχύει για ένα πολύ συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει η UBS από την Credit Suisse. Αυτή η εγγύηση των 9 δισεκατομμυρίων τίθεται σε ισχύ μόνο εάν οι ζημίες της UBS υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια φράγκα.
Η UBS πραγματοποίησε έλεγχο due diligence  στην Credit Suisse, αλλά όχι στο απαραίτητο βάθος λόγω του πιεστικού χρόνου, λέει η υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter.
Ο πρόεδρος της UBS Kelleher σχολίασε επίσης ξανά την εγγύηση ζημιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η Credit Suisse δεν έχει αξιολογήσει σωστά αυτούς τους κινδύνους.
Τώρα όμως πρέπει να το εξετάσουμε πιο προσεκτικά οι ίδιοι.
Έχουμε πάρει οι ίδιοι μια σημαντική θέση για τις πρώτες ζημίες». Kelleher σημαίνει τα 5 δισεκατομμύρια φράγκα που θα έπρεπε να συγκεντρώσει η UBS σε περίπτωση ζημιών προτού αναλάβει δράση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Πιστέψτε με, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να χάσουμε αυτά τα χρήματα μόνο για να πληρώσει η ελβετική κυβέρνηση 9 δισεκατομμύρια φράγκα».

Οι ευθύνες για την κατάρρευση και το Twitter

Ο Πρόεδρος  Axel Lehmann ρωτήθηκε  ποιος είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του CS: «Δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε πια από τους ΄΄μολυσμένους τίτλους», απαντά ο Lehmann.
Αναφέρεται στο έτος 2021 και στα σκάνδαλα γύρω από τις υποθέσεις Archegos και υGreensill.
«Το 2022 παγιδευτήκαμε από μολυσμένους χώρους.
Το έτος έδειξε ότι το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σε αυτό το περιβάλλον της αγοράς.»
Πολλοί πελάτες έχουν παραμείνει πολύ πιστοί για πολύ καιρό, λέει η Lehmann.
Στη συνέχεια, ο Lehmann μιλά για την καταιγίδα που προκήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το περασμένο φθινόπωρο.
Εκείνη την εποχή, στο Twitter κυκλοφορούσαν φήμες χρεοκοπίας.
«Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο σε εμάς», λέει ο Lehmann.
Κάποια στιγμή η πτώση ήταν υπερβολική.
Ο Lehmann μάλλον εννοεί την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ.
«Είναι τελικά μια συσσώρευση πραγμάτων που έχουν συμβεί εδώ και πολλά χρόνια».

Τι πληρώνει το κράτος - Τα τρία σενάρια για τη συγχώνευση

«Δεν πληρώνουμε μετρητά.
Δεν δίνουμε χρήματα ούτε στην UBS ούτε στην Credit Suisse», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter.
Ο οικονομικός κίνδυνος για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι διαχειρίσιμος.
«Πρόκειται για εγγύηση ρευστότητας από την SNB».
Αυτό το μέτρο θα ήταν ούτως ή άλλως απαραίτητο, λέει η Karin Keller-Sutter.
«Και τα τρία πιθανά σενάρια που συζητήσαμε».
Εκτός από την εξαγορά από την UBS - Σχέδιο Α του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου - συζητήθηκαν και τα σενάρια «Εθνοποίηση της Credit Suisse» και «Αναδιάρθρωση της Credit Suisse».
«Η ένεση ρευστότητας από την SNB θα χρειαζόταν και στα τρία σενάρια».

Πρόεδρος της UBS Colm Kelleher: Θα κλείσουμε την επενδυτική τρέπαζα

Δημοσιογράφος του Bloomberg ζήτησε από τον Πρόεδρο της UBS Colm Kelleher και τον πρόεδρο της CS Axel Lehmann περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία.
Στη συνέχεια, ο Kelleher παίρνει τον λόγο. «Θα κλείσουμε την επενδυτική τράπεζα Credit Suisse.
Το μοντέλο μας είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό». Σχετικά με τις επερχόμενες περικοπές θέσεων εργασίας, το αφεντικό της UBS λέει: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δώσουμε αριθμούς.
Θα είμαστε προσεκτικοί εργοδότες, αλλά πρέπει πρώτα να καθίσουμε και να αναλύσουμε τι πρέπει να γίνει».

Lehmann μάλλον εννοεί την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ. «Είναι τελικά μια συσσώρευση πραγμάτων που έχουν συμβεί εδώ και πολλά χρόνια».

59696a3c-f092-4258-bab5-3967631318f8_500.png
Axel Lehmann (πρόεδρος Credit Suisse): «Eίναι μια ιστορική και θλιβερή ημέρα»

«Σήμερα σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη καμπή.
Αυτή είναι μια ιστορική και θλιβερή ημέρα για την Credit Suisse, την Ελβετία και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Από τότε που ανέλαβa τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου πριν από ένα χρόνο, ήταν ξεκάθαρο ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν έτσι.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ulrich Körner είναι στη θέση του εδώ και επτά μήνες.
Είχε ενεργήσει αποφασιστικά από την πρώτη μέρα.
H τράπεζική κρίση στις ΗΠΑ ήρθε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για την Credit Suisse.
«Ήταν μια ανυπέρβλητη εξέλιξη», σημειωσε.
Σχετικά με την εξαγορά, ο Axel Lehmann λέει: «Η UBS είναι μια εξαιρετική και ισχυρή τράπεζα. Θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μαζί με την Credit Suisse».
db2907fa-b148-4f26-b6d0-24cfdffee9e4_500.png
Η UBS πληρώνει 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φραγκα 

Ούτε ένα ούτε δύο - αλλά τρία δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, η UBS θα καταβάλει ως αντίτιμο για την Credit Suisse.Αυτό ανακοινώθηκε από την τράπεζα στο Paradeplatz της Ζυρίχης κατά την ενημέρωση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου μέσω δελτίο τύπου.
Οι μέτοχοι της Credit Suisse λαμβάνουν 1 μετοχή της UBS για 22,48 μετοχές CS.

Πρόεδρος Finma: «Οι φήμες στα social media προκάλεσαν τεράστιες εκροές χρημάτων»

Γ πρόεδρος της Finma, Marlene Amstad σημείωσε: «Οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν τεράστιες εκροές χρημάτων στην Credit Suisse».
Ωστόσο, η τράπεζα πάντα πληρούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας.
«Αυτό συνέβη μόνο χάρη στα υψηλά ρυθμιστικά περιθώρια ασφαλείας.
Η Credit Suisse μπόρεσε να απορροφήσει αυτούς τους τεράστιους κραδασμούς και τις ιστορικά υψηλές εκροές μόνο χάρη σε αυτά τα αποθέματα ασφαλείας».
daa85df1-edfe-431b-9487-639f6fc3b0fe_500.png
Τα κεφάλαια των πελατών είναι ασφαλή

Οι πελάτες της CS μπορούν να αναπνεύσουν ανακούφιση, σύμφωνα με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς της Ελβετίας όλες οι τραπεζικές υπηρεσίες της Credit Suisse συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες χωρίς διακοπή.
Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις πελατών είναι ασφαλείς και ότι τα χρήματα μπορούν ακόμα να αναληφθούν από την Credit Suisse μέσω ΑΤΜ.
Όλες οι άλλες τραπεζικές υπηρεσίες θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Πρόεδρος SNB Thomas Jordan: Η διάσωση είναι ζωτικής σημασίας για την ελβετική οικονομία

Η Credit Suisse είναι μια τράπεζα που έχει χαρακτηριστεί ως «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει» στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην Ελβετία, λέει ο πρόεδρος της SNB Thomas Jordan.
«Γι’ αυτό η διάσωση της Credit Suisse είναι κεντρικής σημασίας για την ελβετική οικονομία».
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χάρη σε αυτήν την εξαγορά, τα νοικοκυριά και οι ΜΜΕ θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.
c733d451-9b68-49a7-9dde-caaffa138d9b_500.png
Εγγυήσεις ζημιών 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για την UBS

Η υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter εξήγησε τις λεπτομέρειες όσον αφορά τις εγγυήσεις:  .
Το πιο σημαντικό σημείο της συμφωνίας: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε στην UBS 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φραγκα ως μέρος της εξαγοράς.
Αυτή η εγγύηση έναντι ζημιών ισχύει για ένα «πολύ συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει τώρα η UBS», λέει η Keller-Sutter.
Ωστόσο, αυτή η εγγύηση των 9 δισεκατομμυρίων τίθεται σε ισχύ μόνο εάν οι ζημίες της UBS υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια φράγκα.
 a8aef4d2-5844-4ceb-b863-56dc71d901ac_500.png
Berset (Ομοσπονδιακός πρόεδρος): Η συγχώνευση είναι η καλύτερη λύση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Alain Berset μίλησε τονίζοντας τη σημασία μιας γρήγορης και χωρίς περιπλοκές συμφωνία.
Χαιρετίζει το γεγονός ότι η UBS αναλαμβάνει πλέον τον Όμιλο Credit Suisse.
«Αυτή η εξαγορά είναι η καλύτερη λύση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».
Η υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter δήλωσε ότι εάν η CS χρεοκοπούσε, θα υπήρχαν σοβαρές αναταράξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου  -μετά το κραχ του χρηματιστηρίου- έγινε σαφές ότι η ρευστότητα της Credit Suisse δεν ήταν πλέον εξασφαλισμένη. «Γι’ αυτό η SNB έπρεπε να διαθέσει γρήγορα τη ρευστότητα. Αυτό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης».

Η αναγγελία της συμφωνίας

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας ανακοίνωσε της συγχώνευση ταυτόχρονα με την έναρξη της διάσκεψης μέσων ενημέρωσης.
Ιδιαίτερη αναφορά στην εμπλοκή της κυβέρνησης:
«Προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέχει εγγύηση για πρόσθετη στήριξη ρευστότητας από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) στην Credit Suisse».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης