Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το Anka 3 – Το τρομακτικό αόρατο drone της Τουρκίας που καταστρέφει τις αεράμυνες

Αυτό είναι το Anka 3 – Το τρομακτικό αόρατο drone της Τουρκίας που καταστρέφει τις αεράμυνες
Το drone αναπτύχθηκε υπό το φως της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τα μαχητικά drones Anka -1 και 2, Aksungur, τα οποία έχουν πιο παραδοσιακά σχέδια
Σχετικά Άρθρα
Στις 18 Μαρτίου 2023, η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του stealth μη επανδρωμένου αεροσκάφους Anka-3.
Στη φωτογραφία, το Anka-3, το οποίο διαθέτει σχέδιο με φτερά νυχτερίδας, φαίνεται να φέρει δύο drones - πυραύλους Tai Simsek σε εξωτερικά σημεία που είναι πιθανότατα για δοκιμές.
Το drone αναπτύχθηκε υπό το φως της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τα μαχητικά drones Anka -1 και 2, Aksungur, τα οποία έχουν πιο παραδοσιακά σχέδια.
Η Tai δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για το Anka-3.
Ωστόσο, το SavunmaSanayiST.com αναφέρει πως το drone θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης επτά τόνων.

Κατά αεράμυνας

Το Anka-3 αναπτύχθηκε κυρίως για να εκτελεί επιθέσεις σε βάθος, καθώς και για την καταστολή και την καταστροφή της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού.
Το drone αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Ο σχεδιασμός του Anka-3 μπορεί να συγκριθεί με αυτόν του αμερικανικού Northrop Grumman X-47B, του ρωσικού Sukhoi S-70 Okhotnik-B και του κινεζικού Hongdu GJ-11.

3_24.jpg
Τουρκία και drones

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έγινε ένας από τους βασικούς προγραμματιστές και κατασκευαστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης και μάχης παγκοσμίως.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μεγάλες δυνάμεις κατά την ανάπτυξη των stealth drones τους, η Tai πιθανότατα δεν θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Anka-3 στο άμεσο μέλλον.
Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Τουρκία θέλει να εξάγει το συγκεκριμένο drone στο μέλλον.
anka_b.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης