Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος κοινών ναυτικών ασκήσεων Ρωσίας, Κίνας και Ιράν στην Αραβική Θάλασσα

Ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος κοινών ναυτικών ασκήσεων Ρωσίας, Κίνας και Ιράν στην Αραβική Θάλασσα
Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν ολοκλήρωσαν έναν τέταρτο γύρο ναυτικών ασκήσεων στην Αραβική Θάλασσα, ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ασκήσεις, που ονομάστηκαν «Ζώνη ασφαλείας των πεζοναυτών 2023», περιλάμβαναν νυχτερινές επιχειρήσεις βολής κατά εναέριων στόχων.
Η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov και το κινεζικό αντιτορπιλικό Nanjing έλαβαν μέρος σε ασκήσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Iran-China-Russia Naval Drill to Include More States in 2024 - Politics  news - Tasnim News Agency | Tasnim News Agency
Αυτές οι ασκήσεις ακολουθούν άλλες του περασμένου μήνα στα οποία συμμετείχαν η Ρωσία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, όπου αναπτύχθηκε επίσης το Gorshkov, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon.
Ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping πραγματοποιεί την επόμενη εβδομάδα την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι η Κίνα μπορεί να αρχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα.
China is conducting joint naval drills with Russia and Iran to create  positive energy in the region.
China, Russia, Iran conduct four-day naval exercises in Gulf of Oman
Η άσκηση του Βόρειου Στόλου με 20 πλοία


Οι δυνάμεις του Βόρειου Στόλου, που συμμετείχαν σε άσκηση, υπό την ηγεσία του διοικητή του στόλου, ναύαρχου Alexander Moiseyev, ολοκλήρωσαν το έργο τους και επέστρεψαν στις μόνιμες εγκαταστάσεις ανάπτυξής τους, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του στόλου το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.
Τα όργανα διοίκησης και ελέγχου του Βόρειου Στόλου ασκούσαν τον έλεγχο δυνάμεων και στρατευμάτων ζωτικής σημασίας για την προστασία των αρκτικών συνόρων της Ρωσίας από θαλάσσιες απειλές, αναφέρει το δελτίο τύπου.
Ομάδες ναρκαλιευτικών εξασφάλισαν την ανάπτυξη ομάδων κρούσης και έρευνας πλοίων και υποβρυχίων.
Το καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου Marshal Ustinov και τα ανθυποβρυχιακά πλοία του Στόλου Kola δημιούργησαν περιοχές περιορισμένης πρόσβασης στη Θάλασσα του Μπάρεντς, πραγματοποίησαν ασκήσεις αντιαεροπορικής και ανθυποβρυχιακής άμυνας και πραγματοποίησαν ασκήσεις βολής πυραύλων, πυροβολικού και ανθυποβρυχίων.
Έως 20 πολεμικά και πλοία υποστήριξης, περισσότερα από 50 μαχητικά και ειδικό εξοπλισμό και 5 αεροσκάφη συμμετείχαν στο πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης διοίκησης και προσωπικού του Βόρειου Στόλου.
Maritime security main basis of Iran-China-Russia naval drill
China, Iran and Russia launch joint naval drill in Gulf of Oman - Últimas  Noticias
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης