Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από το 2014 έως την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, 4.374 κάτοικοι σκοτώθηκαν στο Donbass, 8.000 τραυματίστηκαν

Από το 2014 έως την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, 4.374 κάτοικοι σκοτώθηκαν στο Donbass, 8.000 τραυματίστηκαν
Την Παρασκευή 17/3, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταψήφισε την Παρασκευή την ομιλία του Διαμεσολαβητή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ σε συνεδρίαση για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία
Η επιθετικότητα της Ουκρανίας στο Ντονμπάς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4.374 κατοίκων από τον Ιούλιο του 2014 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και σχεδόν 8.000 τραυματίστηκαν.
Τα δεδομένα αναφέρει η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) Daria Morozova στην έκθεσή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Από την αρχή της σύγκρουσης και έως τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ως αποτέλεσμα της ένοπλης επίθεσης της Ουκρανίας στο έδαφος της DPR, 4.374 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 91 παιδιά, έχουν σκοτωθεί», σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο Διαμεσολαβητή ιστοσελίδα το Σάββατο.

«Σχεδόν 8.000 άμαχοι τραυματίστηκαν διαφόρων βαθμών σοβαρότητας, συμπεριλαμβανομένων 323 παιδιών, τουλάχιστον 27 από αυτά απέκτησαν αναπηρία».

Την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταψήφισε την Παρασκευή την ομιλία του Διαμεσολαβητή της DPR σε συνεδρίαση για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία.
Τέσσερις χώρες (Ρωσία, Βραζιλία, Γκάνα και Κίνα) μίλησαν υπέρ της ομιλίας της Morozova κατά τη διαδικαστική ψηφοφορία, οκτώ (Αλβανία, ΗΒ, Μάλτα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ελβετία, Εκουαδόρ και Ιαπωνία) αντιτάχθηκαν.
Τρεις χώρες (Γκαμπόν, Μοζαμβίκη, ΗΑΕ) απείχαν.

Ενοχλημένος ο επιτετραμένος της Ρωσίας - Μονόπλευρο ενδιαφέρον

Η Ρωσία λυπάται που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν επέτρεψε μια ομιλία της επιτρόπου της DPR Daria Morozova, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Λυπούμαστε που ορισμένες αντιπροσωπείες το καταψήφισαν», είπε, χαρακτηρίζοντάς το ως εκδήλωση διπλών σταθμών.
«Απλώς αποδεικνύει ότι δεν θεωρείτε τους κατοίκους του Donbass ως ανθρώπους και δεν νοιάζεστε για τα βάσανά τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης