Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: «Κόβουν» δεσμούς οι Societe Generale, Deutsche Bank

Credit Suisse: «Κόβουν» δεσμούς οι Societe Generale, Deutsche Bank
Συνεχίζεται η κατρακύλα της Credit Suisse
Συνεχίζεται η κατρακύλα της Credit Suisse, καθώς σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Societe Generale και Deutsche Bank, έχουν θέσει περιορισμούς στις συναλλαγές τους που αφορούν την Credit Suisse Group ή τους τίτλους της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πέντε πηγές με άμεση γνώση του θέματος επιφυλακτική στάση που υιοθέτησαν οι ανταγωνιστές της Credit Suisse, έρχεται αφότου η ελβετική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πως της δανείζει 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 50,6 δισ. ευρώ) ενώ σκοπεύει να αγοράσει χρέος έως και 3 δισ. φράγκων.
Η Societe Generale έχει διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις αντισυμβαλλομένων με την Credit Suisse, τις οποίες είχε μειώσει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν τις αυξάνει, σύμφωνα με δύο πηγές με άμεση γνώση της κατάστασης.
Η Deutsche Bank, εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα μείωσε την αξία δανεισμού που αποδίδει στους τίτλους της Credit Suisse, όπως τα ομόλογα, που θέτουν οι πελάτες της που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση για δάνεια, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος ενός ευρωπαϊκού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων που έχει επιχειρηματικούς δεσμούς με τη γερμανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης