Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωπτικό σχόλιο Medvedev για ένταλμα κατά Putin: Καλύτερα μη σας πω πού θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρτί

Σκωπτικό σχόλιο Medvedev για ένταλμα κατά Putin: Καλύτερα μη σας πω πού θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρτί
Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει το ένταλμα άκυρο και παράνομο
Με ειρωνικό τρόπο αντιμετώπισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Vladimir Putin.
Δεν χρειάζεται να εξηγήσoυμε ΠΟΥ πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», σημείωσε με νόημα στα social media ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου και παραθέτοντας ένα εικονίδιο με χαρτί τουαλέτας.
Άκυρο και άνευ περιεχομένου χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Vladimir Putin .
«Η Ρωσία δεν συνεργάζεται με τoν Οργανισμό και οποιαδήποτε εντάλματα σύλληψης που προέρχονται από το δικαστήριο θα είναι άκυρα για εμάς», δήλωσε η Zakharova.
«Οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν καμία συνέπεια στη χώρα μας, ακόμη και από νομική άποψη», είπε η Zakharova στο Telegram.
«Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν φέρει καμία υποχρέωση που να απορρέει από αυτό.
Η Ρωσία δεν συνεργάζεται με τον Οργανισμό και τυχόν "συνταγές" σύλληψης που προέρχονται από το διεθνές δικαστήριο θα είναι άκυρες και κενές για εμάς», τόνιζε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης