Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση: Εάν πέσει το Bakhmut, θα πέσουν και άλλες πόλεις

Δραματική προειδοποίηση: Εάν πέσει το Bakhmut, θα πέσουν και άλλες πόλεις
Πρέπει να πολεμήσουμε στο Bakhmut όσο πιο πολύ μπορούμε είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba
Στη δραματική προειδοποίηση ότι εάν πέσει το Bakhmut, θα πέσουν και άλλες πόλεις της Ουκρανίας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba.
«Εάν πέσει το Bakhmut, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.
Πρέπει να πολεμήσουμε στο Bakhmut όσο πιο πολύ μπορούμε» είπε μιλώντας στο BBC o Kuleba, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση στην πόλη είναι «συναισθηματικά πολύ περίπλοκη».

Πυρά στη Δύση

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως οι Δυτικοί σύμμαχοι δεν παρείχαν στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία αρκετά γρήγορα, επειδή όπως είπε, δεν ήταν έτοιμοι για μια σύγκρουση αντίστοιχη με αυτή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως είπε ο Kuleba, το Κίεβο έχει ανάγκη από οβίδες πυροβολικού, με άμεση προτεραιότητα το Bakhmut, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στην παράδοση όπλων, σημαίνει ότι κάποιοι Ουκρανοί πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή.
«Θέλουμε οι εταίροι να δράσουν πιο γρήγορα.
Και αν μια παράδοση αναβληθεί για μια ημέρα , σημαίνει ότι κάποιος θα πεθαίνει στην πρώτη γραμμή» υπογράμμισε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Θα τα λάβουμε όλα υπόψη

Σύμφωνα με τον Kuleba, όλα εκείνα τα κράτη που «δεν στηρίζουν» και «κακομεταχειρίστηκαν» την Ουκρανία, θα λογοδοτήσουν μετά το τέλος του πολέμου.
Όπως είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, πέρα από τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που έχουν παράσχει πολλές από τις δυτικές χώρες, πολλά κράτη στην Αφρική, στην Ασία και στη Νότια Αμερική δεν ακολουθούν την ίδια πορεία.
«Ο πόλεμος είναι μια περίοδος που πρέπει να κάνεις μια επιλογή.
Και η κάθε επιλογή έχει καταγραφεί» τόνισε ο Kuleba.

Το τέλος του πολέμου

Ο Kuleba υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι από την πλευρά της Ρωσίας ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου.
«Κάθε πόλεμος τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αλλά ο στόχος μου ως υπουργός Εξωτερικών είναι να διασφαλίσω ότι η Ουκρανία θα φτάσει στο τραπέζι μετά από μια καθοριστική επιτυχία στο πεδίο της μάχης» είπε ο Kuleba.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης