Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επίσκεψη ειρήνης το ταξίδι του Xi Jinping στη Ρωσία

Κίνα: Επίσκεψη ειρήνης το ταξίδι του Xi Jinping στη Ρωσία
Πεκίνο και Μόσχα σκοπεύουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους που δεν στρέφεται κανενός τρίτου αναφέρει το κινεζικό ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Για επίσκεψη ειρήνης κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αναφερόμενο στο ταξίδι του προέδρου Xi Jinping στις 20 με 22 Μαρτίου στη Ρωσία.
«Αυτό το ταξίδι θα είναι μια επίσκεψη ειρήνης.
Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, η Κίνα θα λάβει μια αντικειμενική θέση.
Θα παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin.

Δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός

«Πεκίνο και Μόσχα σκοπεύουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους που δεν στρέφεται κανενός τρίτου» είπε ο Wenbin, τονίζοντας πως Ρωσία και Κίνα δεν θέλουν να δημιουργήσουν μια συμμαχία που να είναι σε αντιπαράθεση με άλλες χώρες.
«Κίνα και η Ρωσία προωθούν τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και συμβάλλουν στην παγκόσμια ανάπτυξη βελτιώνοντας το σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι αυτή η επίσκεψη θα βοηθήσει στην προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας και της ουσιαστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Νέα κίνητρα για τις διμερείς σχέσεις

«Θα δημιουργήσει νέα κίνητρα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» υποστήριξε ο Wenbin, επιβεβαιώνοντας ότι Xi Jinping και Putin θα συζητήσουν διεξοδικά «σημαντικά παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα».
Όπως είπε, στο πλαίσιο της αυξανόμενης αστάθειας στη διεθνή σκηνή, οι σχέσεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα και το Πεκίνο «έχουν μεγάλη σημασία και επιρροή, πολύ πέρα από τη διμερή μορφή».
«Η επίσκεψη του Xi Jinping στη Ρωσία θα είναι ένα φιλικό ταξίδι, θα ενισχύσει περαιτέρω την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.
Αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς» τόνισε ο Wang Wenbin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης