Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή αποκάλυψη: Οι διηπειρωτικοί πύραυλοι Hwasong - 15 μπορούν να πλήξουν συντριπτικά τις ΗΠΑ μέσα σε 33 λεπτά

Εντυπωσιακή αποκάλυψη: Οι διηπειρωτικοί πύραυλοι Hwasong - 15 μπορούν να πλήξουν συντριπτικά τις ΗΠΑ μέσα σε 33 λεπτά
Επιστήμονες ειδικοί επί των στρατιωτικών θεμάτων με έδρα το Πεκίνο προσομοίωσαν μία «επίθεση» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας στις ηπειρωτικές ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Εκπληκτικές αποκαλύψεις για το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνει μία νέα μελέτη Κινέζων επιστημόνων.
Υποστηρίζουν ότι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) που εκτοξεύτηκε από την Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να φτάσει στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα.
Επιστήμονες ειδικοί επί των στρατιωτικών θεμάτων με έδρα το Πεκίνο προσομοίωσαν μία «επίθεση» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ομάδα των επιστημόνων εξέφρασε την άποψη, πως η αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα θα αποτύγχανε να αναχαιτίσει τον βορειοκορεατικό πύραυλο, ο οποίος θα μπορούσε να χτυπήσει το κέντρο των ΗΠΑ σε 1.997 δευτερόλεπτα ή σχεδόν 33 λεπτά, ανέφερε η South China Morning Post.
Παρόμοιες μελέτες από Κινέζους ερευνητές συνήθως απέφευγαν την αναφορά συγκεκριμένων κρατών ή περιοχών, ειδικά όταν τα αποτελέσματα δημοσιεύονταν.
Αυτή η αναφορά ήρθε αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν άλλο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τον τέταρτο μέσα σε μια εβδομάδα, εν μέσω κοινών ναυτικών ασκήσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.
Ο πύραυλος ταξίδεψε σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί στα νερά της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ήταν ένας ICBM που σε περίπου 70 λεπτά διέσχισε 6.000 χιλιόμετρα.
Μετά την εκτόξευση, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol έδωσε το πράσινο φως στον στρατό της χώρας του για να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις των ΗΠΑ.
Υποστήριξε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πληρώσει για τις «απερίσκεπτες προκλήσεις» της.
Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ICBM, κάτι που προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ και τις επικρίσεις της G7.

Ευθεία και σοβαρή η απειλή της Βόρειας Κορέας για τις ΗΠΑ

Οι ICBM προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία λόγω της μεγάλης εμβέλειάς τους.
Σύμφωνα με ειδικούς, τέτοιοι πύραυλοι που εκτοξεύονται από τη Βόρεια Κορέα μπορεί να είναι σε θέση να φτάσουν στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.
Αυτό το προηγούμενο γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο καθώς πιστεύεται ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει αναπτύξει ICBM ικανούς να φέρουν πολλαπλές κεφαλές.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κινεζική μελέτη αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς οι εντάσεις μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσιγκτον έχουν αυξηθεί.
Αν και η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ εκτιμά ότι αυτές οι εκτοξεύσεις δεν απείλησαν αμέσως τις ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα έχει κάνει αρκετές δηλώσεις που απειλούν κρυφά τη χώρα.

Η μελέτη της Κίνας για τους ICBM της Βόρειας Κορέας είναι ανησυχητική

Η μελέτη προσομοιώνει την εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-15 της Βόρειας Κορέας, ο οποίος εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά το 2017.
Είναι ένας πύραυλος δύο σταδίων, με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών και με αποτελεσματικό βεληνεκές 13.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την κινεζική ομάδα με επικεφαλής την Tang Yuyan από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πεκίνου, ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο στον τομέα της αεροδιαστημικής και της άμυνας της Κίνας.
Σύμφωνα με έρευνα της Tang και των συναδέλφων της που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο κινεζικό περιοδικό Modern Defense Technology, ένας πύραυλος Hwasong-15 που εκτοξεύτηκε από το Sunchon, μια πόλη στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν στην κεντρική Βόρεια Κορέα θα έφτανε στην κεντρική αμερικανική πολιτεία του Μιζούρι, ο οποίος ήταν και ο επιδιωκόμενος στόχος της προσομοίωσης.
Η κινεζική ομάδα υπολόγισε ότι μια ειδοποίηση θα χρειαζόταν περίπου 20 δευτερόλεπτα για να φτάσει στην αμερικανική διοίκηση πυραυλικής άμυνας.


Τα κενά στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ


Μέσα σε 11 λεπτά, οι πρώτοι πύραυλοι αναχαίτισης θα εκτοξευτούν από το Fort Greely της Αλάσκας.
Εάν δεν ήταν επιτυχείς, ένα δεύτερο κύμα αναχαιτιστών θα εκτοξευόταν από τη διαστημική βάση Vandenberg της Καλιφόρνια.
Η προσομοίωση, ωστόσο, αποκάλυψε ότι, παρά τη μεγάλη του ισχύ, το αμερικανικό δίκτυο πυραυλικής άμυνας έχει κενά στον μηχανισμό της για να αναγνωρίσει και να αμυνθεί έναντι μιας επίθεσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από έναν αντίπαλο, σύμφωνα με την ομάδα της Tang.
Ένας από τους βασικούς στόχους της μελέτης της ομάδας της Tang ήταν να μετρήσει πόσο καλά το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να προστατεύσει τη χώρα.
Σύμφωνα με την προσομοίωση της κινεζικής ομάδας, μπορεί να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Αυτή η προσομοίωση από την ομάδα αποκάλυψε ότι τα τρέχοντα συστήματα επιτήρησης των ΗΠΑ στο διάστημα, τις θάλασσες και την ξηρά περιστασιακά είχαν πρόβλημα να παρακολουθήσουν τον κορεατικό πύραυλο, ιδιαίτερα κατά την άνοδο και την πτώση κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Υπολόγισαν ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ θα κατέρρεε αν η Βόρεια Κορέα εκτοξεύσει πολλαπλούς πυραύλους με περισσότερες από 40 κεφαλές ή…δολώματα.
Η μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, το Γκουάμ, ήταν ο στόχος της προσομοίωσης πυραύλων των ερευνητών. Σύμφωνα με την κινεζική ανάλυση, εάν ο βορειοκορεατικός πύραυλος έπαιρνε μια μοναδική τροχιά με εξαιρετικά μεγάλο ύψος, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν τέσσερα κύματα αναχαιτιστικών πυραύλων από ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις τους, όπως στην Ιαπωνία, αν και κάποιοι μπορεί να χάσουν τους στόχους τους.
Η έκθεση ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επί του παρόντος τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τέτοιους στόχους, καθώς η Βόρεια Κορέα δημιουργεί επίσης υπερηχητικά όπλα ολίσθησης που μπορεί να αλλάξουν την πορεία εντός ατμόσφαιρας.

ibm_b.png
Ευάλωτες οι ΗΠΑ στους βαλλιστικούς πυραύλους

Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για μία πιθανή επίθεση της Κίνας στο έδαφος των ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου. Αυτό θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για την Κίνα λόγω της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ σε περιοχές όπως η Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τα στενά της Ταϊβάν και η κορεατική χερσόνησος.
Μια μελέτη που διεξήχθη τον Ιανουάριο από τις κινεζικές στρατιωτικές πληροφορίες σημείωσε πιθανούς στόχους των ΗΠΑ για υπερηχητικά όπλα.
sub.JPG
Σύμφωνα με την έρευνα ένα πρώτο κύμα κινεζικών επιθέσεων θα μπορούσε να στοχεύσει τη χερσόνησο Cape Cod και την αεροπορική βάση Beale στην κομητεία Yuba της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα επίγεια ραντάρ στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πράκτορες των κινεζικών μυστικών πληροφοριών, αυτές οι εγκαταστάσεις θα εκτεθούν σε υπερηχητικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να ταξιδεύουν με ταχύτητες μεγαλύτερες κατά πέντε φορές από την ταχύτητα του ήχου, να κάνουν ελιγμούς με απρόβλεπτους τρόπους και να χτυπούν.
Ωστόσο, η ομάδα της Tang πιστεύει ότι οι ικανότητες πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια.
Η εγκατάσταση νέων συστημάτων πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, όπως το σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) στη Νότια Κορέα, έχει προκαλέσει την αντίθεση από το Πεκίνο και την Πιονγκγιάνγκ.
Αν και οι ΗΠΑ έχουν διατηρήσει μια αξιόπιστη άμυνα κατά των βαλλιστικών πυραύλων, δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ένα σύστημα που να μπορεί να αναχαιτίσει και να καταρρίψει εχθρικούς υπερηχητικούς πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης