Διεθνή

Το παραδέχονται οι Ουκρανοί: Δεν είναι μόνο οι Kinzhal, δεν μπορούν να καταρρίψουν ούτε τους πυραύλους Iskander – M και Smerch

Το παραδέχονται οι Ουκρανοί: Δεν είναι μόνο οι Kinzhal, δεν μπορούν να καταρρίψουν ούτε τους πυραύλους Iskander – M και Smerch
Καταφανής η αδυναμία της ουκρανικής αεράμυνας να αντιμετωπίσει τα προηγμένα ρωσικά πυραυλικά συστήματα
Σχετικά Άρθρα
Δεν είναι μόνο οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal και Kh-22, που δεν μπορούν να αναχαιτίσουν και να καταρρίψουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις (AFU).
Δεν μπορούν επίσης να καταρρίψουν τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander – M και Smerch, δήλωσε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, Yury Ignat την Πέμπτη (16/3/2023).
«Δεν μπορούμε να καταρρίψουμε βαλλιστικούς πυραύλους, για παράδειγμα Iskander-M», είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι 24 της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Tass.
«Επίσης, δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναχαιτίσουμε πυραύλους που εκτοξεύονται από πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης όπως τον Smerch», σημείωσε.
«Όλοι αυτοί οι πύραυλοι πετούν γρήγορα, κατά μήκος μιας βαλλιστικής τροχιάς και ουσιαστικά πέφτουν πάνω σε έναν στόχο με τεράστια ταχύτητα», συνέχισε.
«Χρειάζονται εξειδικευμένα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας για να καταρρίψουν κάτι που βρίσκεται σε τροχιά πτώσης», υπογράμμισε.
«Θεωρούμε επίσης τους κατευθυνόμενους πυραύλους αεράμυνας S-300 ως βαλλιστικούς», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Καταφανής αδυναμία της ουκρανικής αεράμυνας

Η Ουκρανία επίσης δεν είναι σε θέση να καταρρίψει τους υπερηχητικούς πυραύλους cruise Oniks.
«Δεν υπάρχει επίσης καμία δυνατότητα κατάρριψης εξειδικευμένων αερομεταφερόμενων πυραύλων αντιραντάρ Kh-31P και παρόμοιων πυραύλων αέρος-εδάφους με μικρότερο βεληνεκές», συμπλήρωσε ο Ignat.
Αποκάλυψε ότι το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο εκείνους τους πυραύλους για τους οποίους έχει προδιαγραφές ο εξοπλισμός του.
«Τα κύρια συστήματα που έχουμε σε υπηρεσία είναι τα Buk-M1 και S-300», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει «ζωτική ανάγκη» για πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.
Ο Ignat τόνισε πως η Ουκρανία δεν μπόρεσε να καταρρίψει ούτε έναν υπερηχητικό πύραυλο Kh-22 καθώς η ταχύτητά του είναι τόσο υψηλή που ένα S-300 δεν μπορεί να πετάξει αρκετά γρήγορα για αναχαίτιση.
«Για να καταρριφθεί ο Kh-22 Ουκρανία χρειάζεται ένα σύστημα πυραύλων που να μπορεί να λειτουργεί αυτόματα, που σημαίνει ότι θα παίρνει αποφάσεις μόνη του, χωρίς να εμπλέκονται άνθρωποι, χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο ραντάρ και έναν προηγμένο πύραυλο», διευκρίνισε.

Δεν υπάρχει εγγύηση ούτε για τα δυτικά όπλα

Αλλά και αυτό δεν θα ήταν αρκετό.
Νωρίτερα, ο Ignat επιβεβαίωσε ότι το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας δεν είναι ικανό να καταρρίψει ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και Kh-22.
Σύμφωνα με την Washington Post, η χρήση των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal από τη Ρωσία στην Ουκρανία κατέδειξε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν διαθέτουν παρόμοια όπλα που να είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν, ακόμη και με προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Σύμφωνα με ορισμένους Ρώσους και Δυτικούς εμπειρογνώμονες, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ακόμη και τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας μπορούν να καταρρίψουν έναν πύραυλο που εκτοξεύεται από το τελευταίας τεχνολογίας ρωσικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης