Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Βρετανία: Για να προστατεύσουμε τη Μολδαβία, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν

M. Βρετανία: Για να προστατεύσουμε τη Μολδαβία, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν
Για αδικαιολόγητη προκατάληψη της Μολδαβίας απέναντι στη Ρωσία κάνει λόγο το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως ο καλύτερος τρόπος για την προστασία της Μολδαβίας είναι η βοήθεια στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, James Cleverly, τη στιγμή που το Κρεμλίνο έκανε λόγο για αδικαιολόγητη προκατάληψη της Μολδαβίας απέναντι στη Ρωσία.
Ερωτηθείς ο Βρετανός ΥΠΕΞ, αν το Λονδίνο έχει σχέδια για αποστολή στρατιωτικής υποστήριξης στη Μολδαβία, ο Cleverly απάντησε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας της Μολδαβίας από επίθεση από τη Ρωσία είναι η προστασία της Ουκρανίας.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να προστατεύσουμε την Μολδαβία από επίθεση είναι να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν εναντίον της Ρωσίας» υποστήριξε ο Cleverly.

Θέλουμε καλές σχέσεις

Πάντως, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θέλει να έχει καλές σχέσεις με τη Μολδαβία.
«Η Ρωσία ήταν πάντα και παραμένει ανοιχτή στην εγκαθίδρυση γειτονικών, αμοιβαία επωφελών σχέσεων με την Μολδαβία.
Λυπούμαστε σοβαρά που η ηγεσία της Μολδαβίας έχει αδικαιολόγητη και αβάσιμη προκατάληψη απέναντι στη Μόσχα.
Πάσχουν μάλλον από μόλυνση ρωσοφοβίας» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από τη Ρωσία.

Καμία διαφορά με Φινλανδία, Σουηδία

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη θλίψη μας για αυτό τον προσανατολισμό προς την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουμε πει επανειλημμένα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για αυτές τις χώρες» τόνισε ο Peskov, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν καμία διαφορά με τη Ρωσία.
«Δεν μας έχουν απειλήσει ποτέ, δεν αποτελούμε κατά συνέπεια απειλή για εκείνους και δεν μπορούμε παρά να λυπούμαστε για τη φιλοδοξία τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης