Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες γεωπολιτικές ισορροπίες – Ρωσία: Η Ινδία καταλαβαίνει γιατί εισβάλαμε στην Ουκρανία

Νέες γεωπολιτικές ισορροπίες – Ρωσία: Η Ινδία καταλαβαίνει γιατί εισβάλαμε στην Ουκρανία
Fake news ότι η Ινδία θα επιβάλλει πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης στο Νέο Δελχί
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνει η ουκρανική κρίση αποτυπώνουν οι δηλώσεις του Denis Alipov, του Ρώσου πρέσβη στο Νέο Δελχί, ο οποίος υποστήριξε πως η Ινδία καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.
Αν και η Ινδία έχει διατυπώσει πολλές φορές ότι πρέπει να μπει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας και να βρεθεί μια ειρηνική λύση, μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, ενώ και στις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ επιλέγει να ταυτιστεί με το στρατόπεδο της αποχής, παρά της καταδίκης της Ρωσίας.
«Η Ινδία αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην Ουκρανία σε όλη την πολυπλοκότητά της.
Το Νέο Δελχί κατανοεί τους λόγους της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και αντιμετωπίζει χωρίς να κρίνει τη θέση της Μόσχας» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Solovyov Live ο Alipov, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ινδία τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στην Ουκρανία.

Οι Ινδοί γνωρίζουν πολύ καλά

«Οι Ινδοί γνωρίζουν πολύ καλά αυτή τη σύγκρουση σε όλη της την πολυπλοκότητα.
Καταλαβαίνουν απόλυτα τι προκάλεσε τις ενέργειες μας στην Ουκρανία, και το βλέπουμε αυτό, από το ότι δεν καταδικάζουν τη Ρωσία» επισήμανε ο Alipov, υποστηρίζοντας πως η Ινδία διατηρεί σταθερά μια ουδέτερη γραμμή και ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς ήταν εξαρχής αντίθετη με τέτοιες κινήσεις.

Fake news ότι αποδέχεται το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Μάλιστα ο Alipov χαρακτήρισε fake news το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που θέλει την Ινδία να είναι έτοιμη να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, συμμεριζόμενη τις θέσεις της Δύσης.
«Τέτοια fake news εμφανίζονται τακτικά, με το δημοσίευμα του Bloomberg να μην είναι το πρώτο.
Όσον αφορά την Ινδία, δεν συμμετέχει σε αυτόν τον μηχανισμό της επιβολής πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ έχει επανειλημμένα εκφράσει τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα αυτού του μηχανισμού» υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης, αναφέροντας πως η Ινδία ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα και όχι για τις επιθυμίες των Δυτικών.
«Οι αγορές ρωσικού πετρελαίου είναι κερδοφόρες για την Ινδία, και θα το αγοράζει για όσο καιρό αυτό είναι επικερδές για αυτήν» τόνισε ο Alipov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης