Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στην κορεατική χερσόνησο – Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα

Ένταση στην κορεατική χερσόνησο – Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα
Επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη προέδρου Yoon Suk Yeol στην Ιαπωνία
Σχετικά Άρθρα
Παραμένει η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς λίγο πριν την επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη προέδρου, Yoon Suk Yeol στην Ιαπωνία, η Β. Κορέα εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος αφού διένυσε μια απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, έπεσε στην θάλασσα εκτός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας.
Μετά την εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος φέρεται να έφτασε σε ύψος τα 6.000 χιλιόμετρα και να πέταξε για περίπου 70 λεπτά, η Νότια Κορέα αποφάσισε να συγκαλέσει το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον στρατό της Ιαπωνίας, ο πύραυλος κατέπεσε περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το νησί Hokkaido.
Η ιαπωνική ακτοφυλακή κάλεσε τα σκάφη που πλέουν στην περιοχή να είναι σε επιφυλακή για τον εντοπισμό τυχόν συντριμμιών.
Η εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί μια ακόμα «επίδειξη πυγμής» της Β. Κορέας, τη στιγμή που ΗΠΑ και Νότια Κορέα πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες κοινές τους στρατιωτικές ασκήσεις.

Στην Ιαπωνία ο Yoon Suk Yeol

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol πραγματοποιεί σήμερα 16/3 επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Fumio Kishida.
Οι συνομιλίες θα εστιάσουν στα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
Είναι η πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο κρατών εδώ και 12 χρόνια.
«Η Κορέα και η Ιαπωνία έχουν ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για συνεργασία σε αυτή την περίοδο πολλαπλών κρίσεων, καθώς οι (...) απειλές της Βόρειας Κορέας κλιμακώνονται.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χάνεται χρόνος αφήνοντας κατά μέρος τις σχέσεις της Κορέας και της Ιαπωνίας.
Θεωρώ πως πρέπει να βάλουμε τέλος στον φαύλο κύκλο της αμοιβαίας εχθρότητας και να συνεργαστούμε για να υπερασπιστούμε τα κοινά συμφέροντα των χωρών μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης