Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρριψη αμερικανικού drone: Η Ρωσία θα επιχειρήσει να ανακτήσει συντρίμμια του αεροσκάφους

Κατάρριψη αμερικανικού drone: Η Ρωσία θα επιχειρήσει να ανακτήσει συντρίμμια του αεροσκάφους
Ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Nikolai Patrushev επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα προσπαθούσε να βρει το αεροσκάφος
Η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη 15/3 ότι θα προσπαθήσει να ανασύρει τα συντρίμμια ενός αμερικανικού drone που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.
Το μεγάλο drone MQ-9 Reaper φαίνεται να βυθίστηκε στο νερό.
Οι ΗΠΑ είπαν ότι κατέρριψαν το κατεστραμμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αφού κατέστη «άχρηστο» όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος έκοψε την προπέλα του - αλλά η Μόσχα έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Nikolai Patrushev επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα προσπαθούσε να βρει το αεροσκάφος.
"Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ανακτήσουμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει. Και σίγουρα θα εργαστούμε πάνω σε αυτό", είπε ο κ. Patrushev.
Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ουάσιγκτον John Kirby είπε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν επίσης να εντοπίσουν το αεροσκάφος, αλλά τόνισε ότι εάν η Ρωσία τους προλάβει, "η ικανότητά να βρουν χρήσιμες πληροφορίες θα ελαχιστοποιηθεί κατά πολύ".
Μιλώντας στο πρωινό πρόγραμμα ειδήσεων του ABC America, Good Morning America, πρόσθεσε ότι υπήρχαν υλικοτεχνικές προκλήσεις καθώς συνετρίβη σε «πολύ βαθιά νερά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης