Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Assad - Putin: «Συρία - Ρωσία μαζί στον αγώνα κατά των παλιών και νέων Ναζί - Πυρά κατά Ουκρανίας - Δύσης»

Συνάντηση Assad - Putin: «Συρία - Ρωσία μαζί στον αγώνα κατά των παλιών και νέων Ναζί - Πυρά κατά Ουκρανίας - Δύσης»
Ο Assad έφτασε στη Μόσχα το απόγευμα της Τρίτης 14/3
Ο Σύρος πρόεδρος Bashar Assad επιβεβαίωσε ότι στηρίζει τη Ρωσία στον αγώνα κατά των «παλιών και νέων Ναζί».
Ο Putin είπε ότι οι κοινές προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συρίας οδήγησαν σε επιτυχία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Ο Assad  είπε ότι η επίσκεψή του στην Μόσχα θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο στάδιο στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Συρίας
«Θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο τώρα, καθώς αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη από την [έναρξη] της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, και να επαναλάβω τη θέση της Συρίας για την υποστήριξη της ειδικής επιχείρησης κατά των παλαιών και νέων Ναζί.
Λέω ότι αυτοί είναι παλιοί και νέους Ναζί, γιατί η Δύση αποδέχτηκε τους παλιούς Ναζί στη δική της γη, και τώρα τους υποστηρίζει ξανά», είπε ο Σύρος ηγέτης σε συνάντηση στη Μόσχα την Τετάρτη 15/3 με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Ο Assad έφτασε στη Μόσχα το απόγευμα της Τρίτης 14/3.
Στο αεροδρόμιο Vnukovo, τον υποδέχτηκαν ο Ρώσος Προεδρικός Απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ο Πρέσβης της Συρίας στη Μόσχα Μπασάρ Τζαφάρι και ο Ρώσος πρεσβευτής στη Συρία Αλεξάντερ Γεφίμοφ.
Η τελευταία συνάντηση ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και ο Σύρος πρόεδρος επισκέφθηκε τη Μόσχα.

Οι δηλώσεις Putin

"Είμαστε σε συνεχή επαφή και οι σχέσεις μας αναπτύσσονται. Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες και την αποφασιστική συμβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας", δήλωσε ο Putin την Τετάρτη, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Συρίας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα επιτευχθέντα αποτελέσματα παρέχουν «μια ευκαιρία να σταθεροποιηθεί η κοινωνικοοικονομική και εσωτερική πολιτική κατάσταση».
Ο Putin εξέφρασε τη λύπη του που ο συριακός λαός «αντιμετώπισε ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα, μια καταστροφή - έναν σεισμό». "Αυτό, φυσικά, επιβαρύνει την κατάσταση. Εμείς όμως σαν πραγματικοί φίλοι προσπαθούμε να σας στηρίξουμε", είπε αναφερόμενος στον συνάδελφό του.
Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι μετά την καταστροφή, μονάδες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας εργάστηκαν στη Συρία. 
Πρόσθεσε ότι στην καταπολέμηση των συνεπειών της καταστροφής συμβάλλουν και εκπρόσωποι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης