Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Σε «ελεύθερη πτώση» για τρίτη συνεχόμενη μέρα - Απώλειες - 4,9% για το brent, στα 73,69 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Σε «ελεύθερη πτώση» για τρίτη συνεχόμενη μέρα - Απώλειες - 4,9% για το brent, στα 73,69 δολάρια το βαρέλι
Οι φόβοι για μεγάλη τραπεζική κρίση παρασύρουν στον «πάτο» τις τιμές του πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Βαριές απώλειες έγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη μέρα καθώς η ανησυχία για την Credit Suisse έχει τρομάξει τις παγκόσμιες αγορές και έχει σβήσει τις ελπίδες για στήριξη των τιμών του πετρελαίου από την ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης.
Κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι τιμές του brent, όχι όμως του αμερικανικού αργού, κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά, αλλά η τάση άλλαξε στη συνέχεια όταν ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να παράσχει στην ελβετική τράπεζα περισσότερη οικονομική βοήθεια, με αποτέλεσμα η μετοχή της  καθώς και οι μετοχές πολλών άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών να περνούν σε ελεύθερη πτώση.
Οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν αντιμέτωπες με την πρόκληση της συγκράτησης του πληθωρισμού, ακόμη και όταν το τραπεζικό σύστημα δείχνει ότι δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις ταχείες μεταβολές των επιτοκίων.
Με τους δείκτες πληθωρισμού στις ΗΠΑ να παραμένουν σχετικά υψηλοί, το πιθανότερο είναι ότι η Fed θα αυξήσει πάλι τα επιτόκια διακινδυνεύοντας μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή.
«Αυτή τη στιγμή όλα τα νέα φαίνεται να είναι μάλλον πτωτικά για τις προοπτικές της ζήτησης αργού: Η Credit Suisse είναι μια τράπεζα που έχει σημασία και οι κίνδυνοι μετάδοσης δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σύντομα και οι προοπτικές της Κίνας δεν φαίνονται τόσο ισχυρές μετά την αύξηση της ανεργίας και τις ανησυχίες για την αγορά ακινήτων», ανέφερε ο αναλυτής της Oanda, Edward Moya.
«
Ο φόβος της μετάδοσης κερδίζει ξεκάθαρα έδαφος», δήλωσε στο Reuters ο Tamas Varga από την χρηματιστηριακή PVM.
«Ως αποτέλεσμα, το δολάριο ενισχύεται και οι μετοχές πέφτουν - κι αυτός είναι κακός οιωνός για το πετρέλαιο».
Στο πλαίσιο αυτό το Brent παράδοσης Μαΐου που έφτασε ενδοσυνεδριακά να χάνει ως και -7%, τελικά έκλεισε με πτώση - 4,9% ή 3,76 δολάρια, στα 73,69 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο Απριλίου του αμερικανικού αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) έγραψε ενδοσυνεδριακά απώλειες ως και  - 7%, τελικά έκλεισε στα 67,71 δολάρια το βαρέλι με απώλειες - 5,2% ή 3,72 δολαρίων.  δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα, 13/3/23, που άνοιξε η αγορά μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, έως τις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας της συνεδρίασης της 15ης/3/23, το πετρέλαιο έχει χάσει άνω του 11% και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των 15 τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης