Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ρωσία ο Assad - Η πιθανή συνάντηση με Erdogan στο επίκεντρο των επαφών του με Putin

Στη Ρωσία ο Assad - Η πιθανή συνάντηση με Erdogan στο επίκεντρο των επαφών του με Putin
Η προσέγγιση Συρίας – Τουρκίας και οι διμερείς σχέσεις στις συνομιλίες Putin - Assad
Το θέμα της προσέγγισης Συρίας – Τουρκίας και η πιθανότητα μιας συνάντησης του προέδρου Erdogan με τον Σύρο ομόλογό του, Bashar al Assad αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα Τετάρτη 15/3 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin με τον Bashar al Assad, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.
«Αναμφίβολα, το θέμα των σχέσεων Συρίας-Τουρκίας θα εξεταστεί σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς οι συνομιλίες Ρωσίας-Συρίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια συνάντηση Erdogan – Assad.
Όπως είπε ο Peskov, Putin και Assad θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.
«Έτσι, πρώτα απ' όλα θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Συρίας, μετά η συνεργασία για τη διευθέτηση του συριακού ζητήματος, με έμφαση στην απόλυτη κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας», επισήμανε ο Peskov.

Επίσκεψη

Ο Assad βρίσκεται στη Μόσχα ήδη από χθες Τρίτη 14/3 και συνοδεύεται από μια μεγάλη αντιπροσωπεία υπουργών του
Η τελευταία συνάντηση Putin – Assad έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και πάλι ο Σύρος πρόεδρος μετέβη στη Μόσχα, αν και οι δύο πρόεδροι είχαν τακτικότατες επαφές και συνομιλίες από όταν η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σύρου προέδρου και άρχισε να στηρίζει τις δυνάμεις του κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Assad κατάφερε να διατηρήσει την προεδρία και τα ηνία της Συρίας χάρη στην παρέμβαση της Ρωσίας και του προέδρου Putin.
Άλλωστε χάρη στη στήριξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Assad μπόρεσαν να αποκτήσουν περίπου το 70% με 90% του εδάφους της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης