Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επόμενη Porsche σας θα είναι πραγματικά... πανάκριβη - Ξεπουλάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες premium - Έως 132.700 ευρώ το όχημα

Η επόμενη Porsche σας θα είναι πραγματικά... πανάκριβη - Ξεπουλάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες premium - Έως 132.700 ευρώ το όχημα
Η Barclays προβλέπει ότι τα έσοδα της Porsche ανά αυτοκίνητο θα αυξηθούν στα 132.700 ευρώ έως το 2025
Άσχημα τα νέα για όσους λαχταρούν να ρίξουν το μπόνους τους σε μια νέα Porsche 911 sportscar γράφει το Bloomberg.
Αν παραγγείλετε ένα αυτοκίνητο σήμερα, δεν θα παραδοθεί για παραπάνω από ένα χρόνο γιατί τα βιβλία παραγγελιών της γερμανικής εταιρείας είναι ήδη γεμάτα...
Με τη ζήτηση τόσο ισχυρή, δεν θα είναι περίεργο ότι η Porsche θα πραγματοποιήσει «σημαντικές» αυξήσεις τιμών αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ετήσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τη Δευτέρα, η οποία ήταν η πρώτη μετά την πρωτοφανή IPO της τον Σεπτέμβριο.
Είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες premium έχουν πολύ μεγαλύτερη τιμολογιακή ισχύ από ό,τι αντιλήφθηκαν οι επενδυτές και υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η αύξηση των επιτοκίων ή οι ανησυχίες για την ύφεση πρόκειται να προκαλέσουν ρήγμα...
Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Porsche έχει δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή των πιο ακριβών οχημάτων της από τότε που η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέστρεψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Οι εύποροι πελάτες της χρειάστηκε να ψάξουν βαθύτερα για να αγοράσουν ένα όχημα:
Τα μέσα έσοδα ανά αυτοκίνητο που πωλήθηκε αυξήθηκαν περίπου το ένα πέμπτο από το 2019 σε 112.000 € (120.000 $).
Μαζί με τα οφέλη από το ισχυρό δολάριο, αυτό υπεραντιστάθμισε το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών και έτσι βοήθησε να διευρυνθούν τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους του ομίλου κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες πέρυσι στο 18%.
Η τιμολόγηση και η ανάμειξη — η βιομηχανική ορολογία για τον τύπο του οχήματος που αγοράζεται — θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου της για περαιτέρω επέκταση των περιθωρίων κέρδους στο 20% τα επόμενα χρόνια.
Η Barclays προβλέπει ότι τα έσοδα της Porsche ανά αυτοκίνητο θα αυξηθούν στα 132.700 ευρώ έως το 2025. 
Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι τα 112.000 ευρώ είναι ήδη πολλά, η Porsche ήταν αρκετά συγκρατημένη στην ώθηση των τιμών σε σύγκριση με ορισμένους αντιπάλους:
Τα μέσα έσοδα της Mercedes-Benz Group AG ανά όχημα αυξήθηκαν κατά 43% από το 2019.
Και μια Porsche μπορεί να φαίνεται σαν ευκαιρία σε σύγκριση με τη Ferrari NV, τα οχήματα της οποίας πωλούνται πάνω από 320.000 ευρώ κατά μέσο όρο.
Ευτυχώς, από τη σκοπιά των επενδυτών της Porsche (αν και όχι των πελατών της), μπορεί να τραβήξει αρκετούς μοχλούς για να αυξήσει αυτή τη μέση τιμή ανά όχημα.
imrs.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης