Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία και σύμμαχοι στέλνουν μαχητικά MiG στην Ουκρανία – Πιέσεις σε ΗΠΑ και για F-16

Πολωνία και σύμμαχοι στέλνουν μαχητικά MiG στην Ουκρανία – Πιέσεις σε ΗΠΑ και για F-16
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω λέει η κυβέρνηση της Πολωνίας
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμες να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη MiG στην Ουκρανία δηλώνουν Πολωνία και άλλες συμμαχικές χώρες, αναφέροντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω, τη στιγμή που πιέσεις ασκούνται και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να επιτραπεί η αποστολή F-16.
«Θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες εν ευθέτω χρόνω.
Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια ομάδα πολλών χωρών.
Δεν είναι ο ρόλος μου να μιλήσω εξ ονόματος αυτών των κρατών.
Αν και έχουμε ξεκάθαρες δηλώσεις για το ποιες είναι αυτές οι χώρες, συμφωνήσαμε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύμφωνα με τη διαδικασία» είπε ο γραμματέας της κυβέρνησης της Πολωνίας, Piotr Muller, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μια απόφαση ως μια ομάδα διαφόρων κρατών, τα οποία έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτό το βήμα».
Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 14/3 ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki ανακοίνωσε πως η Πολωνία θα μπορούσε να στείλει μαχητικά MiG εντός των επόμενων τεσσάρων με έξι εβδομάδων.

Πιέσεις και για F16

Την ίδια στιγμή, Αμερικάνοι γερουσιαστές έχουν καλέσει το Πεντάγωνο να εξετάσει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F16 στο Κίεβο, επισημαίνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη καμπή.
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ομάδα Αμερικάνων γερουσιαστών έστειλε επιστολή στον υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin ζητώντας του να διερευνήσει τη δυνατότητα αποστολής F16 στην Ουκρανία.
«Αυτή θα ήταν μια σημαντική συνεισφορά που θα μπορούσε να έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης» αναφέρουν στην επιστολή τους οι 8 Αμερικάνοι γερουσιαστές.
«Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη καμπή του πολέμου.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να αναλύουν προσεκτικά τη βοήθεια που μπορούν να παράσχουν προκειμένου το Κίεβο να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι γερουσιαστές.
Μάλιστα, επισημαίνεται πως περιμένουν την απάντηση του Αμερικάνου υπουργού Άμυνας έως μεθαύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως στις 9 Μαρτίου ο Λευκός Οίκος είχε πει πως η Ουάσινγκτον δεν εξετάζει το σενάριο να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους προκειμένου να πετούν F-16 ενώ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έχει υπογραμμίσει πως η αποστολή F-16 στην Ουκρανία δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης