Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταφέρουν Ουκρανούς με τη βία και χειροπέδες για να υπερασπιστούν το Kupyansk λέει η Ρωσία

Μεταφέρουν Ουκρανούς με τη βία και χειροπέδες για να υπερασπιστούν το Kupyansk λέει η Ρωσία
Προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Svatov-Kremensky
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στην καταγγελία ότι Ουκρανοί μεταφέρουν με τη βία στρατιώτες στο πολεμικό μέτωπο του Kupyansnk στην περιοχή του Kharkiv προχωρούν Ρώσοι αξιωματούχοι.
«Ουκρανοί που έχουν κινητοποιηθεί για να υπηρετήσουν, μεταφέρονται με τη βία κοντά στο Kupyansk» λέει ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR).
Επικαλούμενος πληροφορίες από τη ρωσική αντικατασκοπεία, ο Marochko υποστηρίζει ότι άντρες που είναι σε ηλικία να υπηρετήσουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μεταφέρονται σε «κλειστές εγκαταστάσεις» συχνά με χειροπέδες.
«Τους φέρνουν με ειδικά οχήματα, συχνά με χειροπέδες.
Δεν είναι λίγες οι φορές που τους σέρνουν στο σημείο ελέγχου.
Πολλοί από αυτούς φορούν τα ρούχα του σπιτιού τους ή δεν είναι ντυμένοι κατάλληλα για την εποχή.
Οι στρατευμένοι φεύγουν από αυτές τις εγκαταστάσεις ντυμένοι «με την ουκρανική στρατιωτική στολή» ανέφερε ο Marochko.
Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιφέρει μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς που υπερασπίζονται το Kupyansk, καθώς μόνο χθες Τρίτη 14/3 και όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 75 Ουκρανοί στρατιώτες στο συγκεκριμένο πολεμικό μέτωπο.

Ουκρανική υποχώρηση

Όπως είπε ο Marochko, μονάδες του ουκρανικού στρατού που βρίσκονται στην περιοχή Svatov-Kremensky εγκαταλείπουν τις θέσεις τους εξαιτίας της επιτυχημένης επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων.
«Η κατάσταση του εχθρού επιδεινώνεται στον τομέα Svatov-Kremensky.
Κατά τη διάρκεια επιτυχών επιθετικών επιχειρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και κατά την πραγματοποίηση ακριβών χτυπημάτων πυρός σε τακτική βάση, η θέση των στρατευμάτων του εχθρού επιδεινώνεται τακτικά και στρατηγικά κάθε ημέρα», είπε ο Marochko, τονίζοντας ότι οι βαριές απώλειες αναγκάζουν τα ουκρανικά στρατεύματα να εγκαταλείπουν θέσεις και να συγκεντρώνουν τις κύριες δυνάμεις τους σε πιο επικίνδυνους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης