Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία για κατάρριψη αμερικανικού drone: Δεν παίζει με τους κανόνες η Ρωσία

Αυστραλία για κατάρριψη αμερικανικού drone: Δεν παίζει με τους κανόνες η Ρωσία
Πρέπει να δώσει εξηγήσεις η Ρωσία επισημαίνει ο πρωθυπουργός και υπ. Άμυνας της Αυστραλίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν παίζει με τους κανόνες και πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη με την κατάρριψη του αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας και εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Richard Marles.
«Νομίζω ότι αυτό, και πάλι, είναι ένα παράδειγμα ότι η Ρωσία δεν παίζει με τους κανόνες, κάτι που είναι στην πραγματικότητα αυτό που διακυβεύεται σε όλη τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε σε σχέση με αυτό το drone» υποστήριξε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως αμερικανικό drone MQ-9 Reaper που είχε απογειωθεί από τη Λάρισα κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, με την αμερικανική πλευρά να κάνει λόγο για σύγκρουση με ρωσικά μαχητικά Su-27, κάτι που έχει απορρίψει κατηγορηματικά η Ρωσία.
Το drone πετούσε κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας με κατεύθυνση τα ρωσικά σύνορα και είχε τους αναμεταδότες του απενεργοποιημένους.
Άμεσα εκτοξεύτηκαν ρωσικά μαχητικά με εντολή να το καταρρίψουν καθώς φέρεται πως παραβίασε τα όρια της περιοχής του εναέριου χώρου που προσωρινά έχει επιβληθεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, και όπως υποστηρίζει η Μόσχα, εξαιτίας των ελιγμών των ρωσικών μαχητικών, το drone ακολούθησε ανεξέλεγκτη πτήση, είχε απώλεια ύψους και κατέπεσε στην θάλασσα.
Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα, δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στην βάση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης