Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αδύνατη η ειρήνη όσο η κλίκα Zelensky επιμένει ρωσοφοβικά - Δείτε την Ελβετία

Ρωσία: Αδύνατη η ειρήνη όσο η κλίκα Zelensky επιμένει ρωσοφοβικά - Δείτε την Ελβετία
Για να είναι κανείς Ελβετός πρέπει να απορρίψει την ιταλική, γερμανική ή γαλλική ταυτότητα του διερωτάται ο Vasily Nebenzya
Σχετικά Άρθρα
Η ειρήνη και οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ουκρανία είναι αδύνατες όσο η κλίκα του Κιέβου επιμένει στις ρωσοφοβικές πολιτικές της υποστήριξε ο Vasily Nebenzya, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Η κλίκα του Zelensky

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι δεν συγκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση για να συζητήσουμε τα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας.
Η ρωσοφοβική εκστρατεία εκτός κλίμακας σε αυτή τη χώρα που ξεκίνησε από την κλίκα του Zelensky αποτελεί άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, διότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει ειρήνη.
Και οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ουκρανία δεν είναι καθόλου δυνατές» ανέφερε o Nebenzya σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνήλθε κατόπιν πρωτοβουλίας της Ρωσίας.
«Θέλαμε και θέλουμε οι Ουκρανοί συνάδελφοί μας να τηρούν απλώς τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τις οποίες οι Δυτικοί συνάδελφοί μας παρακολουθούν τόσο σχολαστικά στο εσωτερικό. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, όταν πρόκειται για την Ουκρανία, εφαρμόζουν διαφορετικά standards» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Κοιτάξτε την Ελβετία

«Επιτρέψτε μου να κάνω αυτή την ερώτηση στους Ελβετούς γείτονές μας.
Για να είναι κανείς Ελβετός, χρειάζεται να απορρίψει την ιταλική, γαλλική ή γερμανική ταυτότητά του;
Αυτό απειλεί την ακεραιότητα του έθνους σας;
Εάν όχι, γιατί δεν επικρίνετε τις αρχές του Κιέβου που το κάνουν αυτό στην εθνική μειονότητα των Ρώσων;» διερωτήθηκε ο Nebenzya, o οποίος τόνισε ότι η ρωσοφοβία δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια διαρκή και αξιόπιστη ειρήνη στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης