Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοίγει εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank - Στο στόχαστρο η πώληση μετοχών

ΗΠΑ: Ανοίγει εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank - Στο στόχαστρο η πώληση μετοχών
Η έρευνα εστιάζει στην ανίχνευση ανάρμοστων συμπεριφορών αξιωματούχων, δηλαδή επιχειρεί να διαπιστώσει εάν στελέχη προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών παραβιάζοντας τους κανόνες συναλλαγών
Σχετικά Άρθρα
Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ άρχισαν έρευνα για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank η οποία εστιάζει στην ανίχνευση ανάρμοστων συμπεριφορών αξιωματούχων, όπως το εάν στελέχη προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών που παραβίασαν τους κανόνες συναλλαγών, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και την έχουν αναλάβει εισαγγελείς του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Γραφείου Εισαγγελίας των ΗΠΑ για τη Βόρεια Καλιφόρνια και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Κανείς στην τράπεζα δεν έχει κατηγορηθεί για παράπτωμα και η έρευνα θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Οι εκπρόσωποι της SVB και της οντότητας που διευθύνει την τράπεζα μετά την κατάρρευσή της αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί άμεσα ποια στελέχη βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η έναρξη έρευνας αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Τουλάχιστον ένα άτομο φαίνεται πάντως να έχει επωφεληθεί από την πορεία της Silicon Valley Bank και αυτό δεν είναι άλλο από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Greg Becker, ο οποίος πούλησε μετοχές αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων στις 27 Φεβρουαρίου δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες πριν καταρρεύσει η μετοχή της SVB Financial Group και στη συνέχεια καταρρεύσει και η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης