Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Παραμένει επικεφαλής της έρευνας για το Qatargate o ανακριτής Claise

Βέλγιο: Παραμένει επικεφαλής της έρευνας για το Qatargate o ανακριτής Claise
Το εφετείο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή Marc Tarabella, για απομάκρυνση του ανακριτή Claise από την έρευνα
Σχετικά Άρθρα
Ο δικαστής-ανακριτής, Michel Claise, θα συνεχίσει να ηγείται των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών.
Το εφετείο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή Marc Tarabella, ο οποίος προφυλακίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου με την κατηγορία για συμμετοχή σε διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
H υπεράσπιση του Tarabella είχε καταθέσει αίτημα απαλλαγής του ανακριτή Michel Claise από τον φάκελο «Qatargate», με το επιχείρημα ότι είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του Βέλγου ευρωβουλευτή, κατά τη σύνταξη του εντάλματος σύλληψής του.
Ο Michel Claise δεν παραιτήθηκε από την έρευνα και έτσι το αίτημα παραπέμφθηκε στο Εφετείο των Βρυξελλών, το οποίο εξέδωσε σήμερα την τελική απόφασή του.
«Ο Michel Claise παραμένει επικεφαλής αυτής της έρευνας», επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία στη βελγική εφημερίδα Le Soir.
Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, πρώην ευρωβουλευτής Antonio Panceri, κατηγορεί τον Marc Tarabella ότι έλαβε τουλάχιστον 120.000 ευρώ σε μετρητά για να υπερασπιστεί τις θέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ο κ. Tarabella.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης