Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαριστικές απώλειες: Περίπου 10.000 - 11.000 Ουκρανοί σκοτώνονται το μήνα, λέει η Wagner

tags :
Σοκαριστικές απώλειες: Περίπου 10.000 - 11.000 Ουκρανοί σκοτώνονται το μήνα, λέει η Wagner
Ο ιδρυτής της Wagner διέψευσε τις φήμες για εκατομμύρια όπλα που φέρεται να βρέθηκαν στα ορυχεία του Artemovsk και του Soledar
Οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Αρτεμίβσκ είναι χιλιάδες, δήλωσε ο Yevgeny Viktorovich Prigozhin, ιδρυτής της ομάδας Wagner.
"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Άμυνας, περίπου 10-11 χιλιάδες άτομα το μήνα σκοτώνονται", είπε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή, ο Prigozhin δεν αξιολόγησε τις ουκρανικές απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, επικαλούμενος το απόρρητο των δεδομένων.
Ενώ παράλληλα, ο ιδρυτής της Wagner διέψευσε τις φήμες για εκατομμύρια όπλα που φέρεται να βρέθηκαν στα ορυχεία του Artemovsk και του Soledar.
"Αυτό είναι ένας μύθος.
Πρώτον, όλες οι νάρκες εξορύσσονται.
Δεύτερον, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός θέσεων στα ορυχεία, και κάποτε ένας μεγάλος αριθμός όπλων πιθανότατα αποθηκευόταν εκεί - ίσως ακόμη και στην προεπαναστατική περίοδο.
Αλλά αυτό που βρίσκουμε σήμερα είναι ότι αυτά είναι πολυβόλα Maxim, πιστόλια ΤΤ – είναι ελάχιστα και όχι χρήσιμα», είπε.
Το Artemivsk βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της ΛΔΔ, βόρεια της μεγάλης πόλης Gorlovka. Πρόκειται για έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών για τον εφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Donbass. Σφοδρές μάχες γίνονται για την πόλη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν ή έθεσαν υπό έλεγχο όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους προς το Αρτεμίβσκ, ενώ την ίδια ώρα η λάσπη που έχει αρχίσει περιπλέκει σοβαρά την παράδοση πυρομαχικών και προσωπικού των ουκρανικών στρατευμάτων.

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης