Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια τεράστια παραγγελία 78 αεροσκαφών Dreamliner έλαβε η Boeing από τις αεροπορικές της Σαουδικής Αραβίας

Μια τεράστια παραγγελία 78 αεροσκαφών Dreamliner έλαβε η Boeing από τις αεροπορικές της Σαουδικής Αραβίας
Αγοραστές των αεροσκαφών θα είναι η Saudi Arabian Airlines και μια νέα αεροπορική εταιρεία, που ονομάζεται Riyadh Air, τη δημιουργία της οποίας ανακοίνωσε ο διάδοχος του θρόνου Mohammad bin Salman
Σχετικά Άρθρα
H Boeing ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση 78 αεροσκαφών 787 Dreamliner σε δύο αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας.
Η συγκεκριμένη παραγγελία αποτελεί την τελευταία μεγάλη παραγγελία για τα αεροσκάφη αυτού του τύπου που έχει λάβει η Boeing τους τελευταίους μήνες.
Αγοραστές των αεροσκαφών θα είναι η Saudi Arabian Airlines, ή Saudia, και μια νέα αεροπορική εταιρεία, που ονομάζεται Riyadh Air, τη δημιουργία της οποίας ανακοίνωσε ο διάδοχος του θρόνου Mohammad bin Salman πριν τρεις μέρες.
Η Saudia παρήγγειλε 39 αεροπλάνα, με option για άλλα 10 και η Riyadh Air θα πάρει 39, με option για άλλα 33.
Η Boeing δεν ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις των αεροπλάνων.
«Η συγκεκριμένη παραγγελία θα υποστηρίξει τον στόχο της χώρας να εξυπηρετήσει 330 εκατομμύρια επιβάτες και να προσελκύσει 100 εκατομμύρια επισκέπτες έως το 2030», δήλωσε η Riyadh Air σε δελτίο τύπου.
Η Riyadh Air ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας και θα διευθύνεται από τον Tony Douglas, βετεράνο του κλάδου και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Etihad Airways.
Τον περασμένο Δεκέμβριο η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines είχε κλείσει συμφωνία για να αγοράσει από τη Boeing 100 Dreamliners και τον περασμένο μήνα, η Air India έκανε παραγγελία για 460 αεροπλάνα Boeing και Airbus.
Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε κατά 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης