Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Meta απολύει άλλους 10.000 εργαζόμενους - Zuckerberg: Η οικονομική αστάθεια μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια

H Meta απολύει άλλους 10.000 εργαζόμενους - Zuckerberg: Η οικονομική αστάθεια μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια
Υπενθυμίζεται ότι η Meta είχε προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις κόβοντας 11.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο κι  εκείνες ήταν οι πρώτες απολύσεις στην ιστορία της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
H Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι προχωρήσει σε άλλες 10.000 απολύσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg να προειδοποιεί ότι η οικονομική αστάθεια μπορεί να συνεχιστεί για «πολλά χρόνια».
Η μετοχή της Meta σημειώνει άνοδο περίπου 5,5%.
«Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε: τους επόμενους δύο μήνες, τα ηγετικά στελέχη του οργανισμού θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που θα επικεντρώνουν στην απλοποίηση της διοικητικής δoμής, στην ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση του ποσοστού προσλήψεων», τόνισε ο Zuckerberg σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους το οποίο αναρτήθηκε σε blog της Meta.
O Zuckerberg πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει 5.000 επιπλέον ανοιχτές θέσεις εργασίας που δεν έχει ακόμη καλύψει.
Σε μια αναφορά στην τρέχουσα αβεβαιότητα, ο Zuckerberg υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να προετοιμαστεί για «τo ενδεχόμενο αυτή η νέα οικονομική πραγματικότητα να συνεχιστεί για πολλά χρόνια».
Υπενθυμίζεται ότι η Meta είχε προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις κόβοντας 11.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο κι αυτές ήταν οι πρώτες απολύσεις στην ιστορία της εταιρείας.
Άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η μητρική της Google, Alphabet και η Microsoft, έχουν επίσης περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης