Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Vodafone καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία

Η Vodafone καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία
Στην Ιταλία στη Vodafone αναλογεί το 28,5% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και το 16% της σταθερής
Η διεύθυνση της Vodafone Italia ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 13/3 πως έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη και να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός ανταγωνισμός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στη χερσόνησο.
"Η δραστική μείωση των τιμών" που προκαλεί η "εξαιρετική πίεση του ανταγωνισμού" έχει οδηγήσει σε "μεγάλη μείωση του τζίρου και των περιθωρίων (σ.σ. κέρδους) στον τομέα των τηλεπικοινωνιών", ενώ βαραίνει και "η ενεργειακή κρίση", ανέφερε ο όμιλος στην ανακοίνωσή του. Τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα "αναπτυξιακά σχέδιά του", συνέχισε.
Ο βρετανικός όμιλος τηλεφωνίας απασχολεί περίπου 5.700 ανθρώπους στην Ιταλία.
Η Vodafone Italia κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 1,8% στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022.
Η μητρική εταιρία απέρριψε τον Φεβρουάριο του 2022 προσφορά 11,25 δισεκ. ευρώ της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Iliad για την εξαγορά της Vodafone Italia, κρίνοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν "προς το συμφέρον των μετόχων" της.
Στην Ιταλία στη Vodafone αναλογεί το 28,5% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και το 16% της σταθερής.
Στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έχουν καλέσει να προωθηθούν ενοποιήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών για να μειωθεί ο ανταγωνισμός και να αυξηθεί η κερδοφορία, την ώρα που γίνονται μεγάλες επενδύσεις στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικών ινών.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των συμβολαίων, η Ιταλία και η Γαλλία καταγράφουν σήμερα "τα χαμηλότερα" επίπεδα "μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών", σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Arthur D. Little.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης